O jumătate de bere la Cupa Mondială din Qatar costă cât o ladă întreagă în Germania

Prețul berii din Qatar șochează fanii la Cupa Mondială din 2022. O jumătate de bere costă la fel de mult în emirat cât o ladă în Germania. În plus, se pare că doar patru căni pot fi cumpărate.

München/Doha – fotbal și bere – au fost mereu împreună. Nu ar trebui să fie altfel la Cupa Mondială din 2022 . Deși Qatar a vrut să prevină consumul de alcool în țara lor, în preajma jocurilor va fi bere de vânzare. Cu toate acestea, fanii Cupei Mondiale trebuie să sape adânc în buzunare pentru o jumătate de litru.

Cupa Mondială 2022: Berea în Qatar costă peste 13 euro – cât o ladă în Germania

La Cupa Mondială din Qatar ( programul pentru Cupa Mondială din 2022 ), o jumătate de pahar ar trebui să coste 50 de riali qatari – echivalentul a 13,23 euro (din 17 noiembrie). Acest lucru este raportat de mai multe mass-media engleze și Sports Illustrated .

Mai mult de 13 euro pentru o jumătate de bere? Cu aceste prețuri îngrozitoare, fanii germani ar trebui să se gândească de două ori pentru a-și potoli setea de bere cu un Budweiser rece. Pentru că în Germania puteți cumpăra deja o ladă întreagă de bere pentru această sumă – adică 20 de halbe de bere.

Cupa Mondială 2022: Berea în Qatar de două ori mai scumpă decât la Oktoberfest

Prețul mândru al berii la Cupa Mondială ( echipe la Cupa Mondială din 2022 ) ar trebui să le aducă înapoi amintiri despre Oktoberfest pentru unii. La Wiesn anul acesta, o bere a costat până la 13,80 euro. Cu toate acestea, primești un litru întreg pentru el. Asta înseamnă că berea la Cupa Mondială costă de două ori mai mult decât la Oktoberfest.

După standardele Qatar, prețul nu este deosebit de mare. În puținele baruri sau restaurante din anumite hoteluri în care este permisă vânzarea de alcool, o bere costă și ea mai mult de 13 euro.

Consumul de bere reglementat la Cupa Mondială din Qatar: fanii au voie să cumpere doar patru căni

Telespectatorii Cupei Mondiale ( Cupa Mondială 2022 în direct la TV ) trebuie, de asemenea, să trăiască cu unele restricții atunci când consumă bere. Berea și băuturile alcoolice nu sunt permise în interiorul stadionului.

Prin urmare, fanii pot cumpăra bere doar înainte sau după meci în zona de fani FIFA din fața stadionului. În plus, fiecare ventilator poate cumpăra doar patru căni.

Disputa privind berea escaladează cu puțin timp înainte de Cupa Mondială: Qatarul răstoarnă planurile și plănuiește zone de dezmințire

Cu câteva zile înainte de Cupa Mondială, disputa cu berea a escaladat, Qatar se pare că nu a respectat acordurile. Potrivit presei, tribunele care erau deja amenajate în jurul stadioanelor au fost demontate și urmează să fie montate acum în alte locuri.

În perioada premergătoare Cupei Mondiale, fanii berii au fost și ei îngroziți de anunțul așa-numitelor „zone de beție”. Fanii „foarte beți” să fie izolați într-o anumită locație . Următoarele patru săptămâni ale Cupei Mondiale (20 noiembrie – 18 decembrie) vor arăta câtă bere se consumă efectiv în ciuda prețului ridicat și a accesului destul de complicat.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu