PARLAMENTUL UE ÎNGROAPĂ MOTORUL CU ARDERE – Prețurile mașinilor explodează acum?

La 29 ianuarie 1886, Carl Benz († 1929) și-a depus brevetul pentru prima mașină cu motor cu combustie la Oficiul Imperial de Brevete din Berlin. Marți, la ora 12:22, Parlamentul UE de la Strasbourg și-a pecetluit finalul.

Din 2035, în UE pot fi vândute doar mașini noi care nu emit gaze cu efect de seră în timpul funcționării. Deci călătorii gratuite numai pentru mașini electronice.

erichmocanu.TV raspunde la cele mai importante intrebari:

Ce mașini afectează finalul?

Este vorba despre toate mașinile noi, de la cel mai mic la cel mai mare SUV, precum și vehiculele comerciale ușoare.

Pot continua să conduc motorul meu diesel sau pe benzină?

Da. Vehiculele care au fost deja înmatriculate pot continua să conducă. Mașinile de epocă pot si ele fi conduse mai departe.

Sunt suficiente piese de schimb?

Thomas Vollmar, președintele Asociației GVA Auto Parts, reasigură: „Piesele de schimb vor continua să fie disponibile.” Acest lucru se datorează faptului că există încă multe milioane de mașini cu combustie pe drum.

Mașinile rulate devin mai scumpe?

Prețurile la vehiculele rulate au crescut de ani de zile: pentru mașinile mici cu garanție de dealer, acum se datorează până la 7.000 de euro, spune expertul auto Thomas Koch de la Institutul Karlsruhe MIT. El avertizează: „Această dezvoltare va continua”.

Costurile mașinilor noi cresc vertiginos?

În orice caz, va fi mai scump, avertizează expertul MIT Koch. „Mulți furnizori își vor opri producția de piese auto în viitor, deoarece numărul de unități va scădea odată cu terminarea motorului cu ardere.” Consecință: „În special, cumpărătorii de mașini mici trebuie să se aștepte la suprataxe”.

Există suficientă electricitate pentru mașinile electrice?

Nu. În prezent, electricitatea „nu este suficientă nici pe departe pentru sarcina de bază”, avertizează expertul Koch. „În următorii ani nu va fi suficientă energie electrică verde pentru electromobilitate.” Motivul pentru aceasta: extinderea energiilor regenerabile este șchiopătată, centralele nucleare sunt offline.

Există suficiente stații de încărcare pentru mașini electronice?

Complet neclar: există în prezent aproximativ 70.000 de stații de încărcare pentru 760.000 de mașini electrice. Până în 2030, ar trebui să existe aproximativ 1 milion de stații de încărcare pentru fiecare 15 milioane de mașini electronice – cel puțin asta dorește guvernul federal. Potrivit ADAC, asta ar fi suficient.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu