Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Primarul Los Angeles a ordonat ca hotelurile rezidențiale să fie folosite pentru locuințe temporare pentru persoane fără adăpost

O lege a orașului din 2008 prevedea ca hotelurile folosite ca reședință principală să fie păstrate ca locuințe de siguranță. Dar cu puțină aplicare, unii proprietari și-au transformat clădirile în hoteluri turistice.

Primarul Los Angeles-ului, Karen Bass, a emis miercuri un ordin care permite orașului să folosească camere de hotel rezidențiale – care prin lege sunt destinate să fie folosite ca locuințe permanente pentru unii dintre cei mai săraci rezidenți ai orașului – pentru a adăposti temporar persoanele fără adăpost.

Ordinul contravine obiectivelor unei legi a orașului din 2008, care a încercat să păstreze aproape 19.000 de camere de hotel rezidențiale, în mare parte simple, ca locuințe stabile pentru angelinoșii cu venituri mici, cu dizabilități și vârstnici, care erau din ce în ce mai strămutați de dezvoltarea condoselor și turismului. hoteluri. Dacă proprietarii de hoteluri rezidențiale doresc să-și transforme clădirile în alte utilizări, trebuie fie să înlocuiască unitățile locative, fie să plătească o taxă echivalentă orașului.

Ordinul primarului vine la aproape patru luni după ce o investigație Capital & Main și ProPublica a constatat că cel puțin 21 de hoteluri închiriau camere turiștilor și făceau publicitate pe site-urile de rezervare de călătorii, în aparent încălcare a legii. Ca răspuns, primăria a ordonat Departamentului pentru Locuințe al orașului să investigheze și să dea seama de lipsa executării. Oficialii din domeniul locuințelor au emis citații proprietarilor a 17 dintre hoteluri, ordonându-le să-și refacă camerele pentru uz rezidențial. Toți proprietarii, cu excepția unuia, au contestat ordinul.

Ordinul este conceput pentru a deschide încăperi suplimentare pentru inițiativa Inside Safe a primarului și alte programe, până când participanții lor pot fi plasați în locuințe permanente. De când primarul a declarat situația de urgență pentru persoanele fără adăpost în prima sa zi de mandat în decembrie, Inside Safe a curățat aproximativ 29 de tabere stradale și a mutat peste 1.600 de persoane într-un adăpost temporar în peste 40 de hoteluri și moteluri.

Noua directivă, care este în vigoare până la sfârșitul situației de urgență, ar extinde semnificativ opțiunile de adăpost pe termen scurt ale orașului, deoarece există aproximativ 300 de clădiri desemnate ca hoteluri rezidențiale în oraș. Orice unitate hotelieră rezidențială liberă ar putea fi folosită pentru a oferi locuințe temporare în baza unui acord cu orașul.

„Această directivă executivă continuă să lucreze pentru a ajuta la aducerea Angelenilor neadăpostiți înăuntru cât mai repede posibil, astfel încât să nu moară pe străzile noastre”, a scris purtătorul de cuvânt al Bass, Zach Seidl, într-o declarație.

Dar Barbara Schultz, directorul justiției locative la Fundația de Asistență Legală din Los Angeles, a numit ordinul „incredibil de miop” și „un pas uriaș înapoi”.

„Los Angeles este scurt de zeci de mii de unități permanente”, a spus Schultz. „Așa cum este, nu putem muta oamenii din unități interimare în unități permanente din cauza deficitului. Deci, cu ce ajută eliminarea unităților permanente?”

Schultz a spus că ordinul primarului ar putea încălca un proces din 2006, care precede legea hotelurilor rezidențiale și impune ca peste 65 de hoteluri din centrul orașului să rămână rezidențiale.

Începând cu 13 octombrie, Matt Szabo, directorul administrativ al orașului, a raportat că doar 190 dintre cei 1.682 de participanți la Inside Safe și-au găsit un loc permanent de locuit.

Dezbateri similare despre cine ar trebui să primească prioritate pentru locuințe limitate și despre cele mai bune modalități de abordare a persoanelor fără adăpost se desfășoară în orașele mari din întreaga țară.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu