red airplane
Photo by Tanathip Rattanatum on Pexels.com

Luarea de ostatici de pe aeroportul din Hamburg s-a încheiat

Potrivit poliției, luarea de ostatici de pe aeroportul din Hamburg s-a încheiat. Agresorul a părăsit mașina împreună cu fiica sa și a fost arestat fără a opune rezistență.

Luarea de ostatici de pe aeroportul din Hamburg s-a încheiat. Acest lucru a fost anunțat de poliție cu puțin timp înainte de ora 15.00, duminică după-amiază. Luătorul de ostatici, în vârstă de 35 de ani, s-a lăsat arestat fără să opună rezistență. Fiica în vârstă de patru ani aflată în custodia sa este aparent nevătămată.

Luătorul de ostatici înarmat a ținut poliția în suspans încă de sâmbătă seara. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a spart o barieră de la poarta de acces spre platforma aeroportului cu mașina și fiica sa în jurul orei 20.00. El a tras de două ori în aer în incintă și a aruncat două dispozitive incendiare din mașină. Mașina sa a fost apoi parcată lângă un avion al companiei Turkish Airlines timp de peste 18 ore.

Potrivit serviciilor de urgență, acestea au negociat cu răpitorul de ostatici pe tot parcursul nopții. Negocierile au continuat duminică dimineața. Potrivit poliției, aceasta a fost probabil precedată de o dispută privind custodia cu mama. Potrivit unui purtător de cuvânt, soția răpitorului de ostatici, care ar fi fost cazată în Stade, lângă Hamburg, a contactat poliția de stat în legătură cu o posibilă răpire a copilului. Femeia se afla duminică la aeroport.

Aeroportul a fost închis pe o zonă extinsă din cauza luării de ostatici. Potrivit informațiilor de la aeroport duminică dimineață, 126 de zboruri fuseseră deja anulate între începerea efectivă a operațiunilor la ora 6.00 și ora 11.00. Cinci sosiri fuseseră redirecționate către alte aeroporturi. Pentru întreaga zi, pentru întreaga zi erau planificate de fapt 286 de zboruri – 139 de plecări și 147 de sosiri – cu aproximativ 34.500 de pasageri. Potrivit aeroportului, nu este clar câte dintre acestea pot avea loc efectiv. Sâmbătă, 27 de zboruri cu aproximativ 3.200 de pasageri au fost deja afectate.

Pregătirile sunt în curs de desfășurare pentru a redeschide aeroportul cât mai repede posibil, a anunțat aeroportul din Hamburg, după încheierea luării de ostatici. “Ne consultăm îndeaproape cu forțele de securitate cu privire la momentul în care vor fi redeschise căile de acces și terminalele. Cu toate acestea, există încă anulări și întârzieri considerabile astăzi. Vă rugăm să urmăriți situația zborurilor dumneavoastră și să contactați compania aeriană dacă este necesar.

Cazul a declanșat o nouă dezbatere despre măsurile de securitate. Sindicatul poliției germane (DPolG), printre altele, solicită o mai bună protecție în aeroporturi. Operatorul aeroportului din Hamburg a respins criticile într-o primă declarație. “Securitatea sitului îndeplinește toate cerințele legale și le depășește cu mult”, a declarat o purtătoare de cuvânt. Lanțurile de alarmă în cazul luării de ostatici au funcționat perfect.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu