Amazon afișează în mod deliberat rezultate de căutare slabe – și câștigă miliarde ca urmare a acestui fapt

Amazon este acuzată că oferă în mod deliberat clienților rezultate slabe la căutări. În spatele acestei situații se află o afacere de miliarde de dolari pentru companie.

În septembrie, Comisia Federală pentru Comerț din SUA (FTC) și 17 state americane au intentat un proces de concurență împotriva celui mai mare magazin online din lume. Părți din plângere care au fost redactate până acum sunt acum disponibile publicului.

Acuzațiile, care nu au fost încă analizate, sunt feroce: contrar imaginii sale prietenoase cu clienții, Amazon pune bunăstarea acționarilor săi mai presus de cea a clienților săi. De asemenea, Amazon generează miliarde de dolari din venituri din publicitate prin aglomerarea rezultatelor căutărilor sale și prin obligarea vânzătorilor de bunuri bune de a rezerva ei înșiși spații publicitare.

Documentul dezvăluit de tribunalul districtual federal din Washington arată că managerii Amazon erau de aceeași părere. Avalanșa de publicitate aducea prejudicii consumatorilor și era “aproape imposibil […] ca un conținut organic util și de înaltă calitate să câștige în fața unui conținut sponsorizat abia relevant”.

Alte critici la adresa Amazon: Modificările de preț ale concurenților, monitorizate cu ajutorul algoritmilor

Amazon și-a exploatat puterea enormă pentru a dobândi dimensiunea și controlul asupra mai multor domenii de activitate și pentru a pune în aplicare un comportament coerent și de excludere, potrivit rechizitoriului. Amazon a folosit un algoritm pentru a monitoriza reducerile de preț ale concurenților, le-a copiat și abia apoi și-a redus propriile prețuri la exact aceeași valoare. “Nessie”, un al doilea algoritm secret care a fost folosit între 2016 și 2018, ar fi crescut sistematic prețurile Amazon pentru ca concurenții să îi urmeze exemplul.

Procesul mai arată că Amazon a permis comercianților cu amănuntul să participe la programul Prime, foarte popular printre clienți, doar dacă au avut bunurile ambalate de Amazon (FBA, Fulfilled by Amazon). În 2018, Amazon a reușit să rețină 40% din prețul total cu taxele rezultate. În 2014, acest procent era încă puțin sub 28%.

Furnizorii independenți de servicii de depozitare, ambalare și expediere (SFP, Sender Fulfilled Prime) utilizați de unii comercianți cu amănuntul în timpul unei pauze în obligația FBA au fost întrerupte de Amazon în 2019. Acest lucru a fost un răspuns la slăbirea avantajului competitiv. Motivul oficial al întreruperii a fost experiența slabă în ceea ce privește termenele de livrare promise. Cu toate acestea, potrivit rechizitoriului, comercianții cu amănuntul au respectat promisiunile de livrare în 99,8 % din timp. Amazon a anunțat că va reintroduce SFP-ul în noi condiții.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu