Sursa: wikipedia.org

Serviciile secrete rusești raportează o tentativă de asasinat asupra șefului RT

Serviciul de informații interne al Rusiei, FSB, a declarat că a împiedicat o tentativă de asasinat asupra redactorului-șef al postului de televiziune de stat RT, Margarita Simonjan, și a arestat mai mulți suspecți. Potrivit raportului, neonaziștii ruși, comandați de serviciul secret SBU de la Kiev, au vrut să o ucidă pe Simonjan, care este o susținătoare ferventă a războiului Moscovei împotriva Ucrainei, dar și pe prezentatoarea proeminentă Xenia Sobchak. RT a publicat o înregistrare video în care un tânăr purtând un tricou cu inscripția Waffen SS susține că a primit ordinul de a ucide de la ucraineni.

Bărbatul în vârstă de 18 ani, care și-a dat numele și data nașterii, a descris desfășurarea presupuselor evenimente. El a declarat că a fost arestat de forțele de securitate în timpul predării planificate a armelor.

FSB raportează în mod repetat că a împiedicat asasinate și arestări de suspecți despre care se spune că ar fi planificat atacuri în numele serviciilor ucrainene. Acest lucru nu poate fi verificat în mod independent.

Cine este Margarita Simonyan?

Margarita Simonovna Simonyan (n. 6 aprilie 1980) este o jurnalistă rusă. Ea este redactor-șef al postului de televiziune rusesc controlat de stat RT,[1][2][3], precum și al grupului media de stat Rossiya Segodnya[4].

În 2022 și 2023, Margarita Simonyan a fost sancționată de Uniunea Europeană, Regatul Unit și alte state pentru rolul său central în propaganda de stat înainte și în timpul invaziei rusești în Ucraina.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu