Ferma de bebeluși EctoLife în utere artificiale FOTO Simulare

Uter artificial: videoclipul arată cum poate fi sarcina în viitor – VIDEO

Conceptul primei instalații pentru uter artificial din lume a fost dezvăluit. Numit EctoLife, unitatea poate produce până la 30.000 de copii în fiecare an. Folosirea cuvântului „produce” este intenționată, deoarece, după cum se poate vedea în videoclipul de mai jos, unitatea își propune să ofere părinților o gamă largă de instrumente pentru a obține un copil personalizat conform dorințelor lor.

Conceptul și necesitatea unei astfel de instalații sunt destul de clare. Populația umană globală atinge acum apogeul și este de așteptat să scadă de aici. Cea mai bogată persoană din lume, Elon Musk, a vorbit despre acest lucru și, având nouă copii până acum, crede că face tot posibilul pentru a preveni că lumea să sufere un colaps al populației.

Alții însă se uită la tehnologie pentru a răspunde acestei nevoi pentru o populație mai tânără, care va susține economia globală în deceniile următoare. Potrivit unui raport al ONU, țări precum Spania, Japonia, Thailanda, Coreea de Sud și Portugalia se numără printre cele 23 de astfel de țări care se află în fruntea unei astfel de crize.

În 2017, cercetătorii au construit un BioBag care conținea toate componentele necesare pentru a face un pântec artificial și au crescut un miel în el, a spus un raport Forbes . Conceptul EctoLife își propune să extindă acest lucru la un nivel industrial și să aplice acest lucru la oameni.

Cum poate ajuta EctoLife?

După cum se vede în videoclip, o unitate precum EctoLife poate ajuta părinții să aibă copii fără a fi nevoiți să treacă prin sarcină sau chiar prin concepție. Este bine cunoscut acum că ratele de fertilitate au scăzut drastic în ultimele decenii. Luna trecută, Interesing Engineering a raportat cum numărul spermatozoizilor a scăzut cu 51% în ultimii 46 de ani.

Un EctoLife Pod poate fi instalat și în interiorul casei dvs

O instalație precum EctoLife poate îmbunătăți rata de succes a concepției prin utilizarea unor proceduri precum fertilizarea in vitro și apoi transplantarea embrionului fertilizat direct în uterul artificial. Aici, creșterea și dezvoltarea fătului pot fi monitorizate 24/7 și se pot interveni în timp util pentru a preveni pierderea sarcinii.

Părinții ar putea pur și simplu să apară la data maturității pentru a-și ridica copilul sau a fi implicați în sarcină prin instrumente precum realitatea virtuală, o suită corporală cu feedback haptic sau să acceseze fluxul audio-vizual prin telefoanele lor. Chiar și o operație cezariană este o baie de sânge, dar un copil născut printr-un uter artificial, cum ar fi EctoLife, ar putea fi născut în mod eficient fără pierderi de sânge în viitor.

Scopul videoclipului

Doar pentru a clarifica, EctoLife nu este o companie reală sau o organizație de cercetare care își propune să ofere un astfel de serviciu în curând. Mai degrabă, conceptul a fost împărtășit de creatorul video și comunicatorul științific, Hashem Al-Ghaili, care a împărtășit anterior idei precum un hotel cu energie nucleară care nu aterizează niciodată .

Cu EctoLife, Al-Ghaili a adus din nou în domenii realiste o idee pe care mulți ar considera-o ciudată sau imposibilă. Cu toate acestea, creația sa video face să pară că tehnologia și știința sunt la îndemână, iar un astfel de viitor nu este foarte departe.

YouTube player

Ceea ce reușește și Al-Ghaili cu acest videoclip aduce în prim-plan discuții despre etica unei astfel de tehnologii, unde părinților li se poate oferi opțiunea de a modifica caracteristicile multiple ale copilului lor nenăscut, ceea ce ar putea duce chiar la o cursă pentru un „super iubito” într-o zi.

În mod clar, o tehnologie ca aceasta ar fi un avantaj pentru cei care nu pot concepe sau au antecedente de avorturi spontane sau afecțiuni genetice în familie. Dar dacă ratele de fertilitate continuă să scadă și nordul global are o criză a populației, aceasta ar putea deveni în curând modalitatea principală de a avea copii.

Videoclipul ridică cu siguranță mai multe întrebări pe care să ne gândim și ne face o distribuire interesantă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu