Pregătire de Supraviețuire? Mii de gospodării afectate #erichmocanu.tv

Electricitate pentru 0 euro datorită frânei de preț a energiei electrice? 

Pe 1 martie intră în vigoare frânarea prețului energiei electrice, care plafonează retroactiv costurile pentru 80 la sută din consumul anului precedent și recompensează economia de energie. 

Din ianuarie 2023 până în aprilie 2024, frâna de preț la energie electrică ar trebui să limiteze prețurile la energie electrică pentru consumatori și companiile mici și mijlocii la maximum 40 cenți pe kilowatt oră – inclusiv taxe și taxe. Suma fixă ​​se aplică la 80 la sută din consumul anului precedent – diferența este plătită de stat. Prețul integral convenit contractual trebuie plătit doar pentru fiecare kilowatt oră peste limita.

Economisirea energiei electrice, pe de altă parte, este răsplătită de frânarea prețului energiei electrice: oricine reușește să se descurce cu 80% din consumul de energie electrică din anul precedent plătește doar cei 40 de cenți plafonați pe kilowatt-oră. Dar poate fi și mai extrem, deoarece pentru fiecare kilowatt oră economisit sub limita de 80 la sută, veți primi înapoi costurile integrale convenite contractual de la furnizorul de energie.

Contribuția TV promite energie electrică pentru 0 euro

Pe internet circula in acest moment o inregistrare video din programul de televiziune Sat.1 mic dejun, care dezvaluie cum, in cazuri extreme, poti obtine energie electrica cu 0 euro datorita franei de pret a energiei electrice. Expertul în consumatori Daniel Engelbarts calculează că poți beneficia de frâna la prețul energiei electrice mai ales dacă ai un tarif de energie electrică scump și, în același timp, ai ambiții mari de economisire a energiei.

Exemplul de calcul din videoclip:

Baza de calcul este consumul unei familii de 3500 de kilowați-oră în anul precedent și un preț al energiei electrice de 60 de cenți – ceea ce nu era neobișnuit recent.

Cu un consum de energie electrică de 100 la sută față de anul precedent, familia în cauză plătește 1120 de euro (80 la sută la 40 de cenți din frâna prețului energiei electrice) plus 420 de euro (20 la sută la 60 de cenți convenite contractual) conform exemplului de la televizorul pentru micul dejun. În medie, acest lucru duce la costuri de energie electrică de 44 de cenți pe kilowatt oră.

Cu un consum de energie de 80 la sută față de anul precedent, ești complet în limita prețului energiei electrice – și astfel plătești 40 de cenți pe kilowatt-oră.

Cu un consum de energie de 70 la sută, familia plătește 980 de euro pentru 2450 de kilowați oră la 40 de cenți din calculul modelului din reportajul TV. Pentru orele de kilowați economisite, ea primește însă înapoi cei 60 de cenți conveniți în contract, adică 210 de euro. Per total, acest lucru împinge costurile anuale de energie electrică la 770 de euro.

Cu un consum de energie de 60 la sută față de anul precedent, familia corespunzătoare plătește 2100 kilowați oră la 40 de cenți, adică 840 de euro. Rambursarea se ridică la 420 de euro – costurile cu electricitatea se înjumătăţesc ca urmare, tot la 420 de euro sau o medie de 20 de cenţi pe kilowatt-oră.

Dacă familia din exemplul de calcul reușește să reducă consumul de energie la 50 la sută , plătește doar 1750 de kilowați oră la 40 de cenți, adică 700 de euro. Pentru că ea încasează 60 de cenți pentru kilowați-oră economisiți, asta face o rambursare de 630 de euro în declarația anuală. Aceasta corespunde unor costuri de energie electrică de doar 70 de euro sau 4 cenți pe kilowatt-oră.

Cu un consum de energie de 48 la sută față de anul precedent, familia din exemplul de calcul își reduce costurile totale la 0 euro. Acest lucru este posibil prin 1680 de kilowați oră la 40 de cenți fiecare (672 de euro) și o rambursare de 672 de euro pentru kilowați-oră economisiți la 60 de cenți fiecare.

Cu un preț și mai mare la energie electrică, ai putea avea costurile cu energia electrică rambursate integral de către stat și mai repede. Cu toate acestea, sumele totale negative nu sunt posibile: „Dacă este zero, este întrerupt, nu veți primi înapoi mai mult decât ați plătit efectiv pentru consumul de energie electrică”, spune Ministerul Federal pentru Economie și Protecția Climei în Întrebări frecvente despre frână prețul energiei electrice.

Treci intenționat la un plan mai scump pentru a economisi mai mult? Un expert spune:

„Trecerea deliberată la un tarif de energie electrică scump pentru a avea perspectiva unei rambursări deosebit de mari în declarația anuală nu este o idee bună”, spune Benjamin Weigl, expert în energie la portalul Finanztip. Potrivit lui, există mai multe motive pentru aceasta. „În majoritatea cazurilor, nu este posibil să se planifice cât de multă energie electrică poate fi efectiv economisită. Principiul ar fi util doar pentru economii de peste 20 la sută. Este destul de greu să faci asta”, spune el.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu