INCA O DECIZIE TAMPITA LUATA DE JUDECATORII GERMANI! - erichmocanu.tv

BGH- Costurile Avocatiale pentru procedura obligatorie de Intelegere nu por fi rambursate!

Oricine este reprezentat de un avocat într-o procedură obligatorie de conciliere trebuie să suporte propriile cheltuieli. După cum a decis BGH, acestea nu sunt costuri rambursabile ale litigiului juridic ulterior.

Costurile reprezentării legale într-o procedură de conciliere obligatorie nu sunt costuri rambursabile (pregătire) ale litigiului juridic ulterior. Curtea Federală de Justiție (BGH) a clarificat acest lucru într – o decizie publicată recent și a respins plângerea legală de reclamanți din Brandenburg (decizia din 24 iunie 2021, Az. V ZB 22/20). 

Fundalul deciziei este un litigiu învecinat de la Brandenburg în care inculpații au fost taxați cu costurile litigiului. Înainte de începerea procedurii, reclamanții au sunat la biroul de conciliere – așa cum este cerut de Secțiunea 1, Paragraful 1, Nr. a EGZPO. Încercarea de a ajunge la un acord a eșuat deoarece reclamanții, ajutați de viitorii lor reprezentanți legali, dar nu și pârâții, s-au prezentat în fața acestuia. Reclamanții au solicitat apoi ca cheltuielile reprezentării legale în procedura de arbitraj să fie stabilite la aproximativ 380 de euro împotriva pârâților. Cu toate acestea, instanța regională (LG) Frankfurt / Oder a considerat că costurile nu sunt rambursabile.

Până în prezent, BGH a decis că onorariile legale pot fi rambursate numai pentru proceduri de conciliere voluntară și le-a fost refuzat. Întrebarea dacă taxele legale suportate în procedura de conciliere obligatorie sunt rambursabile ca costuri de pregătire este controversată și până acum a primit un răspuns afirmativ de majoritatea covârșitoare.

BGH: Procedurile de calitate sunt pur și simplu structurate

BGH a decis împotriva acestui punct de vedere. Este adevărat că procedura conciliantă ca o condiție prealabilă pentru admisibilitatea unei acțiuni ulterioare este o etapă tranzitorie necesară pentru recurgerea la instanțele de stat. Potrivit BGH, acest lucru nu justifică vizualizarea taxelor legale suportate acolo drept costuri de pregătire în conformitate cu secțiunea 91 (1) teza 1 din Codul de procedură civilă (ZPO).

Potrivit celui de-al cincilea Senat civil, procedura conciliantă obligatorie servește doar pentru a evita litigiile conform intenției legislative. Procedura înaintea biroului de aprobare este pur și simplu structurată și de obicei poate fi tratată personal și într-un mod rezonabil de către părți.

Părțile ar putea apărea împreună cu un avocat, dar reprezentarea legală nu este necesară. Soluționarea amiabilă a litigiilor rămâne obiectivul chiar și cu reprezentarea legală. Pregătirea litigiului juridic din punct de vedere juridic și de fapt nu este prevăzută cu procedura conciliată obligatorie, se spune în decizie.

Ce concret înseamnă asta?

Infante de ați lua un avocat, informează-te daca in procedura pe care vrei sa o înaintezi, se merge pe înțelegere/mediere sau direct pe procedura de Sentință Judecătorească. Daca e înțelegere/mediere, ar fii bine sa încerci sa reprezinți singur, pentru că costurile Avocațiale sunt destul de mari! AEBS.org te poate consilia in privința asta.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu