woman in grey jacket sits on bed uses grey laptop
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Tribunal: Chiar si Refugiații trebuie să se mute din apartament. Nu exista alta regula

Un proprietar poate interzice chiriașului său să primească refugiați de război pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru a fost decis de tribunalul districtual din München și a respins procesul intentat de un chiriaș din Gräfelfing. Asociația de locatari ia în considerare un recurs.

Potrivit tribunalului districtual din München, refugiații care au fost primiți de Gräfelfinger în casa lui închiriată nu mai au voie să locuiască acolo împotriva voinței proprietarilor. Bărbatul dorea să obțină aprobarea pe căi legale, dar instanța i-a respins cererea .

Tribunal: Reclamantul nu are niciun interes legitim

Oricine dorește să subînchirieze o parte din spațiul de locuit închiriat sau „să-l lase terților gratuit” are dreptul la acordul proprietarului în anumite circumstanțe – de exemplu dacă un chiriaș nu își mai permite apartamentul sau dacă cineva trebuie să mutați-vă pentru a avea grijă de ei. În toate aceste cazuri, însă, trebuie să fie vorba de chiriaș însuși și nu de terți, spune judecătoria. Concluzie: Gräfelfinger nu are „interes legitim” să obțină aprobarea proprietarului.

Văduvul invocase motive umanitare. Cu cei doi copii ai săi, are la dispoziție 240 de metri pătrați de spațiu de locuit și, prin urmare, i -a luat în primăvară pe o femeie de 74 de ani și pe nepoata ei de 15 ani din Ucraina. „Avem spațiu la etaj în podul nostru, în timp ce refugiații din Ucraina trebuie să doarmă pe pătuțuri în adăposturi”, explică el.

Legătură personală puternică

Între timp, între cele două familii s-a dezvoltat o puternică legătură personală, după cum subliniază asociația de locatari: Gräfelfinger a organizat ajutor psihologic pentru tânăra de 15 ani, care a fost traumatizată de război și de moartea mamei sale. Bunica în vârstă de 74 de ani are grijă de copiii văduvului și ajută prin casă.

Proprietarii de locuințe, care locuiesc în casa vecină, deja lăsaseră clar când s-a încheiat actualul contract de închiriere, din cauza experiențelor nefaste din trecut, că își doresc liniște absolută și că nimeni altcineva nu are voie să se mute în casa chiriașului lor. În cazul refugiaților, ei au fost inițial de acord doar pentru că știau că nu pot interzice vizitele de scurtă durată. Doar: după opt săptămâni nu au mai vrut să o accepte.

Asociația de locatari vrea să dea în continuare în judecată

Chiriașul a fost sprijinit în procedură de Asociația Chiriașilor din München, care își asumă cheltuielile de judecată. Ajutorul umanitar este un interes legitim pentru asociație , pentru care proprietarul trebuie să fie de acord cu asigurarea spațiului de locuit. Dacă este necesar, dorește ca acest lucru să fie clarificat de către cea mai înaltă instanță, potrivit anunțului.

Potrivit președintei Beatrix Zurek, verdictul de astăzi nu este doar drastic pentru cei doi ucraineni: „Poate însemna și pentru mulți alți refugiați că trebuie să se întoarcă la cazare într-o situație deja stresantă”. În orice caz, ei vor „continua să lucreze pentru a se asigura că ajutorul umanitar în caz de urgență este un interes legitim”, asigură Zurek. În primul rând, se va examina raționamentul care stă la baza hotărârii, după care cauza va merge probabil în apel.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu