Aderarea la Schengen a Bulgariei și României: controlul pașapoartelor este de domeniul trecutului

O ușurare pentru călătorii cu avionul: Aderarea României și Bulgariei la Schengen înseamnă că, de la sfârșitul lunii martie, controalele la intrarea în aeroporturi vor fi eliminate. Cu toate acestea, vor rămâne unele restricții.

  • Din 31 martie nu se mai fac verificări la intrarea în trafic aerian
  • Se mențin controalele la frontierele terestre pentru persoanele care călătoresc cu mașina

După ce Austria a renunțat în decembrie la dreptul de veto împotriva aderării României și Bulgariei la așa-numitul spațiu Schengen, călătorii vor beneficia și ei de simplificări începând cu sfârșitul lunii martie.

Conform unei decizii a Consiliului European, aderarea României și Bulgariei la Schengen va fi implementată inițial doar la frontierele aeriene și maritime. Doar frontierele aeriene sunt relevante pentru călători.

Începând de duminică, 31 martie, orice persoană care zboară din Germania sau dintr-o altă țară Schengen către România sau Bulgaria sau se întoarce din aceste țări pe calea aerului va fi scutită de controalele de stat la intrare. Cu toate acestea, documentele de identificare sunt în continuare necesare, deoarece companiile aeriene vor verifica identitatea călătorilor și trebuie să vă puteți dovedi întotdeauna identitatea.

La frontierele terestre ale spațiului Schengen (de exemplu, Ungaria-România sau Grecia-Bulgaria), controalele la frontieră vor fi abolite doar la o dată ulterioară. Deocamdată nu există date precise.

Acordul Schengen reglementează, printre altele, eliminarea controalelor asupra persoanelor la frontierele reciproce ale statelor semnatare. Incluzând România și Bulgaria, 29 de state sunt în prezent parte la acest acord, inclusiv toate statele UE, cu excepția Irlandei și a Ciprului, precum și țările non-UE Norvegia, Islanda, Elveția și Liechtenstein.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu