Excesul de reducere a profitului pentru 2022 costă OMV 150 de milioane de euro

Taxa va avea efect asupra bilanţului în acest an, a informat compania de petrol, gaze şi chimie. Este puțin probabil ca filiala sa din România, Petrom, să plătească o taxă de solidaritate a UE.

Eliminarea așa-ziselor profituri în exces din 2022 este de așteptat să coste grupul austriac de petrol, gaze naturale și chimie OMV în jur de 150 de milioane de euro.

După cum sa raportat, companiile austriece de petrol și gaze naturale consideră că toate veniturile sunt „profituri în exces” care sunt cu peste 20% peste profiturile medii pentru anii 2018-2021. Ministerul Finanțelor elimină 40 la sută din aceasta drept „Contribuție la criză energetică – Combustibili fosili” (EKB-F). Această rată scade la 33% dacă o companie poate dovedi că investește în eficiență energetică și energii regenerabile în 2022 și 2023. EKB-F este ridicat pentru a doua jumătate a anului 2022 și pentru întregul an 2023.

Baza EKB-F este în cele din urmă regulamentul UE 1854/2022 privind o taxă temporară de solidaritate pe care companiile energetice trebuie să o plătească. În România, unde OMV este reprezentată cu filiala sa OMV Petrom, aceasta a fost încorporată în legislația națională prin Decretul de Urgență 1861 publicat la 29 decembrie 2022. Cu toate acestea, ordonanța de urgență probabil nu va avea ca rezultat obligații de plată pentru 2022, a informat OMV. Motivul: Petrom generează mai puțin de 75 la sută din vânzările sale din producția de țiței, gaze naturale și cărbune, precum și în rafinărie.

În schimb, unitatea de business Gas & Power a OMV Petrom a fost „esențial afectată” de restricțiile de preț din România și de impozitarea excesivă a afacerilor cu gaze și energie electrică în trimestrul IV 2022, potrivit unui comunicat de presă. Prin urmare, rezultatul operațional înainte de efectele speciale în divizia de Gaze și Energie din Europa de Est va fi „doar marginal pozitiv”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu