Balon spion chinezesc văzut peste SUA – Al doilea obiect peste Canada?

China spionează America de Nord cu baloane. Cel puțin un obiect este observat în spațiul aerian al SUA. Din motive de siguranță, încă nu a fost doborât.

Armata SUA a zărit un balon spion chinez deasupra nordului SUA. Pentagonul a anunțat joi că balonul a fost observat deasupra statului Montana din nord-vestul Statelor Unite. Traiectoria balonului este urmărită îndeaproape. Este încă peste Statele Unite, a spus. Doborârea lui a fost luată în considerare, dar s-a decis contra din cauza pericolului căderii de resturi.

Canada spune că lucrează cu Statele Unite pentru a urmări balonul de observare la altitudine mare și, de asemenea, analizează un „posibil al doilea incident”. Balonul a fost observat și „mișcările sale sunt urmărite activ”, a spus Departamentul Apărării.

Se face totul pentru a asigura siguranța spațiului aerian canadian, „inclusiv revizuirea unui posibil al doilea incident”, se arată în comunicat. Serviciile de informații canadiene lucrează cu „parteneri americani”, a spus ministerul.

Rachete nucleare la vedere?

După descoperirea balonului deasupra Montanei, guvernul SUA a luat măsuri imediate pentru a preveni divulgarea de informații sensibile, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder. Potrivit Wall Street Journal, 150 de ICBM Minuteman III echipate cu focoase nucleare sunt depozitate la o bază a forțelor aeriene americane din nordul Montanei. Astfel de locații sensibile sunt de obicei protejate, a relatat ziarul, citând un oficial înalt al apărării. Sistemele de spionaj ale balonului oferă încă „valoare limitată” în comparație cu informațiile pe care China le poate aduna cu sateliții de la Pământul joasă.

Unul este sigur că balonul vine din China, se spunea de la Pentagon. Incidente similare s-au întâmplat în trecut. Diferența de această dată este că balonul rămâne mai mult decât de obicei peste Statele Unite. Balonul nu reprezintă nicio amenințare militară sau pericol pentru oamenii de la sol, a spus Ryder. De asemenea, se spune că balonul este sigur pentru avioane datorită altitudinii mari de zbor. SUA este în contact cu China în legătură cu incidentul.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu