Primarul din Baia Mare Catalin Cherecheș va fi trimis in Romania – Decizia Tribunalului

Azi 13.03.2024 Tribunalul Regional Penal a decis ca Catalin Chereches sa fir trimis in Romania pentru asi face pedeapsa de 5 ani.

YouTube player

Primul Senat Penal al Tribunalului Regional Superior din München a declarat astăzi admisibilă extrădarea persoanei persecutate din România Cătălin C. în vederea executării pedepsei și a dispus continuarea detenției în vederea extrădării acestuia. Instanța regională superioară a dat astfel curs unei cereri a Parchetului General din München.

Extrădarea se bazează pe un mandat european de arestare emis de Tribunalul Cluj din România la 24 noiembrie 2023. Prin sentința penală a Tribunalului Cluj din 24 februarie 2022, obligatorie din punct de vedere juridic începând cu 24 noiembrie 2023, persoana urmărită penal – fostul primar al unui mic oraș din România – fusese condamnată la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

Senatul nu a considerat condițiile de detenție care îl așteaptă pe persoana urmărită în România și nici ordonanțele extraordinare depuse împotriva hotărârii românești ca fiind obstacole în calea extrădării.

Persoana persecutată a fost arestată la 28 noiembrie 2023 ca urmare a unor măsuri de percheziție la Gara Centrală din Augsburg și se află de atunci în arest pentru extrădare.
Procuratura Generală din Munchen este acum responsabilă pentru efectuarea și organizarea extrădării și va face acest lucru în viitorul apropiat.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu