Si in Romania se gătește Șobolani: Vietnamez filmat la Cluj cum jupoaie un șobolan. VIDEO

Un vietnamez a fost filmat în incinta unei fabrici din Cluj-Napoca pe când jupoaie șobolani. Clujeanul care a făcut publică filmarea susține că acesta face parte dintr-un grup de vietnamezi care vânează și mănâncă tot ce prinde: șobolani, păsări, iepuri.

Imagini cu un vietnamez pregătind o masă cu șobolani, în incinta unei fabrici de pe platforma CUG, din Cluj-Napoca, au fost publicate pe site-ul Media 9.

I-a jupuit și curățat, în fotografii se vede că sunt gata de pus pe grătar. Vă arătăm mai jos și o fotografie cu resturi, e pentru cei cu ficat puternic; acolo se poate observa un cap de șobolan, gheare, diverse organe”, se arată în publicația citată.

„Adevărul” a luat legătura cu Claudiu Olenici, reprezentantul Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB, cel care a făcut public clipul.

Pe pagina de Facebook a OPMCB a apărut următorul mesaj: „Cel puțin un grup de asiatici, de la periferia cosmopolitului municipiu, a fost identificat clar cum vânează, capturează ilegal și mănâncă tot ce mișcă. În filmare se observă cum jupoaie șobolani opăriți, iar sursele noastre spun ca fac asta si cu păsările salbatice, însă așteptăm dovezi deocamdată. Din vară urmărim cazul, dar am decis sa scoatem public ce avem deja, in speranța ca vom fi mai vigilenți cu toții si vom reuși sa ii prindem in flagrant”.

„Am fost în razie, dar nu am găsit capcanele”

Olenici susține că videoul a fost realizat în vara anului trecut. „Am înțeles că acolo fiind o fostă fabrică de confecții metalice, ei și-au confecționat cuștile din sârme. Cuștile au un mecanism de declanșare când intră animalul”, precizează acesta.

Olenici susține că probabil cursele de șobolani sunt puse în zona unor poduri. El crede că grupul de vietnamezi vânează și fazani, și iepuri. „Am fost într-o razie, dar din păcate nu le-am găsit capcanele. Sunt foarte bine ascunse. Ei sunt foarte precauți”, precizează acesta.

Cel care a realizat filmarea i-a spus că aproape zilnic vietnamezii ies la vânătoare într-o zonă de la ieșirea din oraș. „Apoi, vin cu prada o pregătesc. Au și niște zone, poduri pe lângă Someș, unde nu cred că e așa de greu să prinzi șobolanii. E mai greu cu rațele”, spune Olenici.

El precizează că asiaticii chiar mănâncă șobolanii respectivi. „E imaginea aceea în care se vâd resturile de la șobolan care mă face să cred că-i mănâncă. Altfel de ce să-i jupoaie, dacă nu-i și mănâncă”, a mai spus el.

Olenici spune că dacă vor găsi capcanele pentru păsări ale vietnamezilor, organizația va sesiza Poliția pentru braconaj.

Acuzați că au mâncat câini

În 2020, asiaticii care lucrau la o firmă de pui de lângă Cluj-Napoca au fost acuzați că ar fi mâncat câini. Poliţiştii clujeni au găsit, în 2020, în frigiderul unor vietnamezi care lucrau la o fermă de pui comuna Gilău resturi de carne pe care le-au trimis specialiştilor pentru a stabili de la ce animal provine. Operaţiunea a pornit de la reclamaţia unui localnic, care-i acuză pe asiatici că i-ar fi mâncat câinele.

Astfel, paznicul castelului Banfy din Gilău, care locuieşte peste drum de căminul unde sunt cazaţi vietnamezii, nu şi-a mai găsit câinele în curte, deşi îl ţinea legat în lanţ. După o cercetare sumară, a chemat poliţia: „Au atacat câinele, nu ştiu, i-au dat cu spray, sau l-au lovit în cap… că era foarte rău. Şi după am văzut că era dezlegat din legătoare şi pata de sânge acolo, am mers pe urme. În câteva locuri l-a lăsat jos că era greu, a fost foarte gras câinele. Şi am mers direct până la o hală, acolo unde stau vietnamezii ăştia.”

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi uciderea animalelor fără drept, cu intenţie.

La fermă de pui din Gilău lucrează 30 de vietnamezi. Localnicii spun, conform sursei citate, că în ultimele luni mai mulţi câini au dispărut, în mod suspect, din zonă.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu