Decizie CEDO împotriva „genului neutru” – In sfârșit o decizie omeneasca si una ce arata ca statele membre UE pot decide singure

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dat marţi dreptate Franţei în refuzul său de a face să figureze menţiunea ”sex neutru” cu privire la starea civilă a unei persoane intersexuale, transmite AFP.

Reclamantul, un septuagenar care locuieşte în Strasbourg (nord-estul Franţei) şi este părintele unui copil adoptat cu soţia sa, luptă de mai mulţi ani pentru ca menţiunea ”sex neutru” sau ”intersex” să înlocuiască menţiunea ”sex masculin” pe actul său de identitate.

Născut în 1951 ”fără penis sau vagin”, lipsit de ”gonade”, ”testicule sau ovare”, reclamantul explica în 2017 pentru AFP că pur şi simplu vrea ”să fie recunoscut” ceea ce era ”de la naştere”.

Plângerea sa a fost acceptată în august 2015 de un tribunal pentru probleme familiale din Tours (vestul Franţei), oraşul său natal. Însă o curte de apel a respins plângerea în martie 2016, temându-se să ”recunoască, sub acoperirea unei simple rectificări a stării civile, existenţa unei alte categorii sexuale”.

Curtea de casaţie, cea mai înaltă jurisdicţie a ordinii judiciare franceze, respinsese cererea în anul următor.

În decizia sa publicată marţi, CEDO ”recunoaşte că discordanţa între identitatea biologică a reclamantului şi identitatea sa juridică este de natură să îi provoace suferinţă şi anxietate”, dar relevă că ”a da dreptate cererii sale” ar avea drept consecinţă pentru Franţa obligaţia de a-şi ”modifica în acest sens dreptul său intern”.

”Este vorba despre o chestiune ce reprezintă o alegere a societăţii”, subliniază CEDO, care lasă Franţei să determine în ce ritm şi până la ce punct este convenabil să răspundă cererilor persoanelor intersexuale.

Mai multe ţări, printre care Australia, Noua Zeelandă, India sau Nepal, au recunoscut un al treilea sex sau gen, încă numit sex neutru sau intersex.

https://www.realitatea.net/emisiuni/plusmatinal?id=843_2023_02_01_06_58_00
erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu