Ti-a expirat Cartea de Identitate sau Carnetul de conducere in perioada de pandemie! ATENTIE

În conformitate cu prevederile art. 4 alin (5) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID 19 „Valabilitatea documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice, precum şi de entităţile private autorizate conform legii se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări„.

ATENȚIE: Starea de Alerta nu a mai fost prelungita!

Documentele expirate mai sunt valabile pana pe 07.Iunie 2022.

Cartea de Identitate

Ministerul Afacerilor Interne informează, ca cetățenii ce au Cartea de Identitate expirat sa se adreseze serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor din județul sau, pentru reînnoirea acesteia.

Pentru informații suplimentare, accesați site-ul DEPABT ( http://depabd.mai.gov.ro/) sau paginile de internet ale serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor din țara.

Permisul de Conducere

Ministerul Afacerilor Interne informează, ca cetățenii ce au Carnetul de Conducere expirat sa se adreseze „Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor“ din județul sau, pentru reînnoirea acesteia.

Programarea online se poate face pe www.drpciv.ro

Achitarea contravalorii documentelor se poate face:

  • prin intermediul CEC,BCR
  • prin rețeaua de stații SelfPay
  • online – ghiseul.ro sau drpciv.ro
  • mandat postal