Bărbatul căruia i-a fost transplantată o inimă de porc modificată genetic a murit la două luni după operație

David Bennett, 57 de ani, a murit miercuri, 9 martie, la două luni după intervenția chirurgicală, potrivit unui anunț al Centrului Medical al Universității din Maryland. Medicii nu au transmis cauza exactă a decesului, dar au precizat că starea de sănătate a pacientului începuse să se deterioreze în urmă cu câteva zile, scrie Daily Mail.
La început, inima de porc a fost acceptată de organismul pacientului, iar spitalul din Maryland a emis actualizări periodice conform cărora Bennett părea să se însănătoșească. 

Luna trecută, spitalul a difuzat chiar un videoclip cu Bennett urmărind Super Bowl din patul său de spital, în timp ce lucra cu un kinetoterapeut. În martie, însă, starea de sănătate a americanului s-a înrăutățit brusc. Medicii nu au dezvăluit cauza exactă a morții lui Bennett. Respingerea transplantului, o infecție ori alte complicații sunt riscuri pentru primitorii de transplant. „Am avut de ales, fie să mor, fie să fac acest transplant”, afirmat Bennett, pe 6 ianuarie, cu o zi înainte de operație. „Știu că este o necunoscută, dar era ultima mea opțiune”, spunea el.

Medicii de la Centrul Medical al Universității din Maryland au primit o dispensă specială de la autoritatea de reglementare medicală din SUA pentru a efectua procedura, pe baza faptului că, altfel, Bennett ar fi murit. El a fost considerat neeligibil pentru un transplant uman, o decizie care este adesea luată de medici când pacientul are o sănătate foarte precară.

Fiul pacientului: „Sperăm că această poveste poate fi începutul speranței și nu sfârșitul”
„Suntem recunoscători pentru fiecare moment inovator, fiecare vis nebun, fiecare noapte nedormită pentru acest efort istoric”, a declarat David Bennett jr, fiul pacientului, după vestea tragică primită. „Sperăm că această poveste poate fi începutul speranței și nu sfârșitul”, a adăugat el, afirmând că „revoluționara” operație pe care a suferit-o tatăl său este un „pas important pentru medicină”. David Bennett a fost condamnat la 10 ani de închisoare, în urmă cu 34 de ani, după ce l-a înjunghiat de șapte ori pe Edward Shumaker, rezident în Fredrick, Maryland. A executat șase ani din pedeapsă și a fost eliberat în 1994. Alegerea lui pentru transplant a determinat o uriașă controversă legată de etica „celei de-a doua șanse”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu