Bild von Nicole Pankalla auf Pixabay

Bremen: doar daca esti alb, primesti o locuinta!

Doar albii au primit apartament: se spune că compania de construcții din Bremen ar fi sortat în mod intenționat migranții

Compania de construcții din Bremen, Brebau, acționează aparent într-o manieră rasistă atunci când vine vorba de alocarea de apartamente. Conform mărturiilor și documentelor interne, Brebau împarte solicitanții în diferite categorii. Prin urmare, cetățenia, culoarea pielii și „apropierea de cultura germană” sunt deosebit de importante.

A doua cea mai mare companie de locuințe din Bremen, Brebau, face discriminări sistematice, conform documentelor interne și declarațiilor martorilor. După cum a raportat inițial „Tagesschau”, ei au împărțit aparent cei care caută cazare în diferite categorii.

Potrivit unui informator al companiei, este vorba în cele din urmă de „instrucțiuni de utilizare”, pe baza cărora consilierii clienți Brebau decid atunci cărui solicitant i se oferă un apartament și care nu.

Conform cercetărilor efectuate de „Radio Bremen” și „Panorama”, cetățenia joacă un rol major în alocarea apartamentelor, dar și abilitățile lingvistice, culoarea pielii și așa-numita „apropiere de cultura germană”.

Coduri rasiste pentru solicitanți

“Motivul este că, dacă nu o facem acum, vom obține toate Molucca, nu le dorim aici”, a spus informatorul Brebau.

Aparent, compania de construcții a conceput propriile coduri pentru instrucțiunile către angajații săi. Deci, KT reprezintă val islamic – WE reprezintă migranții care sunt „integrați în vest”. Oamenii negri sunt incluși sub prescurtarea E40 – cu nota: „Nu există„ oameni de culoare ”(aceasta include și sinti, romi, bulgari , români)”.

Doar albii primesc oferte

Pe baza acestor informații privilegiate, „Radio Bremen” și „Panorama” au decis să testeze compania de construcții Bremen. Patru tineri germani, inclusiv doi bărbați care nu erau albi, cu nume cu sunete arabe și africane, îi ceruseră lui Brebau un apartament de închiriat.

Rezultatul: doar cei doi albi cu nume tipic germane au primit o ofertă. Unui ne-alb i s-a spus că piața imobiliară este în prezent goală – celuilalt nici măcar nu i-a răspuns.

Primar în consiliul de supraveghere

Conducerea Brebau, la rândul său, a reacționat cu surprindere la rapoarte. Nu știau nimic despre procedura discriminatorie, dar iau problema foarte în serios și doresc să ofere clarificări.

Orașul Bremen este singurul proprietar al asociației de locuințe Brebau după ce Sparkasse a vândut acțiunii sale de 50% din Brebau către oraș în 2019. Primarul din Bremen, Andreas Bovenschulte ( SPD ), se află în prezent în consiliul de supraveghere .

Andrea Schmidt