Freiburg: Respect pentru AfD, Dubravko Mandic si Detlef Huber, care au aparat interesele Piei și în general a copiilor luați de către stat abuziv

La sfârșitul ședinței publice sub titlul „Anunțuri și actualizări”, consilierul orașului AfD, Dubravko Mandic, a cerut cuvântul. El a dorit să abordeze problema îngrijirii copiilor, motivul fiind un caz specific. Când a început un lung monolog, primarul Martin Horn l-a întrerupt. Vă rugăm să puneți o întrebare specifică. El a făcut acest lucru după câteva clipe, dar o femeie – implicată in cazul actual menționat de Mandic – a intervenit in audiență, dar a fost rapid oprită de Primarul Horn, care apoi a închis întâlnirea.

A continuat cu partea non-publică. Imediat după ce ușile din sala de conferințe s-au închis, țipete sălbatice s-au auzit din camera din plen, astfel încât agenții de securitate din fața ușii erau deja nesiguri dacă ar trebui să intervină. Consilierul orașului AfD, Detlef Huber, a avut o disputa aprins cu primarul.

Se poate specula doar despre motivul disputei:

Ce s-a întâmplat exact nu poate fi reconstituit decât din poveștile spuse de consilierii locali cărora li s-a permis să rămână, la urma urmei, ședința era acum închisă publicului. Potrivit diferitelor persoane prezente, primarul Horn a criticat faptul că un astfel de caz individual – care atinge și preocupările unui copil – nu ar trebui discutat public în consiliul local. Faptul că Mandic a adus-o și pe mama copilului la auditoriu se spune că a fost descris de primarul Horn drept „ponosit”. În orice caz, se spune că furia lui Huber s-a aprins de la acest cuvânt – dar dacă OB l-a folosit de fapt, opiniile diferă. Cei mai mulți dintre ei nu își pot aminti alegerea cuvintelor, mai ales că la vremea aceea era multă agitatie.

Observatorii spun că Huber a țipat furios, după care primarul a amenințat că își va pierde calmul. Ambii așteaptă în prezent un verdict dintr-o dispută juridică anterioară, în care este o declarație împotriva lui Horns Huber.

Horn și Huber nu vor să comenteze incidentul

Nici Horn, nici Huber nu au vrut să comenteze incidentul mai detaliat după aceea – la urma urmei, a avut loc în partea ne-publică a întâlnirii. Ședința a fost întreruptă, „după un avertisment clar”, chestiunea fusese soluționată și reuniunea nu putea fi continuată, a declarat biroul OB în ziua următoare. Un proces destul de unic, judecat de consiliile locale neimplicate, care sunt îngrijorați de tonul din consiliu. „Primim un comportament care pur și simplu nu este adecvat”, a spus un consilier.

AEBS.org transmite din partea ei cât și din partea membrilor AEBS,

Tot Respectul pentru AfD, Dubravko Mandic si Detlef Huber, care au aparat interesele Piei și în general a copiilor luați de către stat abuziv și toată rușinea către primarul Martin W.W. Horn care a încercat sa împiedice discurile despre aceste cazuri dar și pentru mizeria de cuvânt ce l-a folosit fără sa își asume și cui a făcut aceasta descriere.

Conform Dex-ului, cuvântul „PONOSIT“ (schäbig) are un sens ce nu face stima unei persoana ce îl folosește.

 

Andrea Schmidt