Guvernul francez a decis să interzică incestul

Guvernul francez a anunțat interzicerea incestului. Astfel, relațiile sexuale dintre rude de sânge sunt incriminate pentru prima dată din 1791. Incestul este deja ilegal în majoritatea țărilor europene.

Într-un interviu acordat AFP , Adrien Taquet, secretarul de stat al Franței pentru bunăstarea și protecția copiilor, a declarat că guvernul va scoate în afara legii incestul pentru prima dată în mai bine de 200 de ani. Relațiile sexuale cu rudele sunt în prezent legale în Franța, cu condiția să nu fie implicați copii.

Noua lege ar incrimina incestul chiar dacă ambii parteneri sexuali au peste 18 ani. Deși verișorii încă mai au voie să se căsătorească, ministrul nu a putut confirma dacă familiile vitrege vor fi incluse și în interdicție. Taquet a subliniat:

„Indiferent de vârstă, nu ai relații sexuale cu tatăl, fiul sau fiica ta”.

“Nu este o chestiune de adulți consimțiți. Luptăm cu incestul. Semnalele trebuie să fie clare.”

Ministrul a indicat că este în favoarea unei interdicții absolute, care să aducă Franța în conformitate cu majoritatea celorlalte țări europene.

Incestul, blasfemia și bestialitatea au fost dezincriminate în 1791, deoarece forțele Revoluției Franceze au încercat să răstoarne moralitatea creștină consacrată în monarhie.

De atunci, subiectul a fost în mare parte tabu până când Olivier Duhamel, un proeminent comentator politic, a fost acuzat în 2021 că și-a abuzat sexual fiul vitreg adolescent în anii 1980.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu