Europarlamentarii Marc Angel din Luxemburg, Dolors Montserrat din Spania, Erich Mocanu petiționar, Tatiana ŽDANOK din Lituania, Kosma Zlotowski din Polonia si Dr. Peter Jahr din Germania

Personal, nu m-au convins complet traducerile oficialilor si judecatorilor. Din păcate, autoritățile create pentru a proteja copiii acționează adesea împotriva binelui lor!

Unele intervenții ale Jugendamt-ului german în cazurile copiilor din căsătorii mixte, în care una dintre părți este germană și cealaltă din alte țări, seamănă cu activitățile de germanizare din secolul al XIX-lea – crede Kosma Złotowski, europarlamentar la Drept și Justiție.

– Dacă se întâmplă ceva într-o astfel de familie, de exemplu, o ceartă între părinți, un divorț sau chiar un raport de tratament inechitabil sau rău față de copii, biroul german Jugendamt pentru copii și tineri intervine și ia întotdeauna partea germanului. părinte – a spus Kosma Złotowski.

Europarlamentarul a subliniat că există mai multe probleme care ultrajează opinia publică în Polonia, dar dezbaterea a arătat că există multe probleme care ultrajează opinia publică în Franța sau Spania.

– Cred că interzicerea copiilor să vorbească limba unuia dintre părinții lor este o întoarcere la germanizarea din secolul al XIX-lea – a adăugat europarlamentarul.

Împreună cu Beata Gosiewska, ați vorbit despre #Jugendamt, care abuzează de puterea sa în Germania în privința copiilor polonezi.

Nu numai în cazul copiilor polonezi, ci și al copiilor din căsătorii mixte în care una dintre părți este germană. Dacă se întâmplă ceva într-o astfel de familie, de exemplu, unele certuri între părinți, divorț, chiar și un raport de tratament nedrept și rău față de copii, atunci intervine biroul pentru copii și tineri – Jugendamt german. El este întotdeauna de partea părintelui german. Există câteva probleme care revoltă opinia publică în Polonia, dar dezbaterea a arătat că există multe probleme care revoltă opinia publică în Franța sau Spania. Cred că interzicerea copiilor să vorbească limba unuia dintre părinții lor este o întoarcere la germanizarea secolului al XIX-lea. O avem în secolul 21.

Doamna Gosiewska citează cazul lui Wojciech Pomorski, care și-a văzut fiicele 16 ore în 15 ani, iar copiii au fost germanizați.

Se pare că aceasta este o problemă paneuropeană. Acolo unde sunt căsătorii germano-străine și unde sunt conflicte în aceste familii, pentru că dacă nu există conflict, Jugendamt nu intră. Apoi, când se întâmplă asta, Jugendamt intervine foarte brutal. Acest fenomen nu privește doar Polonia, ci toate țările Uniunii Europene, de unde această dezbatere. Aș dori să spun că unul similar a avut loc în Parlamentul European acum 10 ani și situația nu s-a schimbat, din păcate, de 10 ani.

Parlamentul European a votat în favoarea unei rezoluții care solicită o evaluare anuală a statului de drept în Uniunea Europeană. Această rezoluție poate fi evaluată din diferite unghiuri. Ai spus că te aștepți la ce e mai rău de la ea. voi întreba pervers. O astfel de rezoluție nu poate fi folosită pentru a evalua funcționarea acestor Jugendamts?

Desigur. Fiecare instrument juridic funcționează în mai multe moduri. Ne așteptăm la ce este mai rău, pentru că am văzut deja astfel de încercări ale UE de a interveni în sistemul nostru intern. Asemenea încercări sunt făcute în raport cu Ungaria și România. Desigur, dacă acest instrument ne este dat, îl vom folosi și în acest caz, dar nu numai în acest caz. De exemplu, asociațiile germane ale judecătorilor consideră că modul în care judecătorii sunt numiți în Germania este că candidații sunt selectați de comitetele de selecție a judecătorilor la nivel de stat și național. Aceste comitete sunt formate în mare parte din politicieni. La finalul actului de numire, ministrul face numirea. Cu alte cuvinte, modul în care sunt numiți judecătorii în Polonia este mult mai separat de restul autorităților decât este în Germania. Aceasta este, printre altele

Vedeți posibilitatea unui compromis între Europa și Polonia în ceea ce privește reforma justiției?

Desigur, văd posibilitatea. Problema este dacă există voință de a face un astfel de compromis și nu văd o asemenea voință la unii dintre actorii acestei scene. Nu văd o asemenea voință din partea comisarului Timmermans, de exemplu, care pur și simplu închide ochii la fapte.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu