SCRISOARE DESCHISĂ PRIVIND SITUAȚIA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ROMÂNESC

La începutul acestui an, datele oficiale privind numărul elevilor care nu pot participa la școala online arătau că 237 de mii nu au acces la internet, iar 287 de mii nu au echipamente IT. Pentru aceștia,guvernul a achizițonat în decursul anului 2020 „celebrele 250 de mii de tablete” care nici până astăzi nu au ajuns la mulți elevi.

Însă, situația raportată de Guvernul României privind numărul elevilor lipsiți de mijloace de comunicare Smart, respectiv de acces la internet pe toată perioada școlii online, nu a fost cea reală. Potrivit unui studiu publicat de IRES, numărul lor a fost cu mult mai mare. De 3 ori numărul declarat inițial de ministrul educației, însemnând 900 de mii de copii care au fost îngrădiți de la un drept constituțional garantat, cel la educație!

   „Vrem la scoală, nu acasă!” – este un apel ferm făcut președintelui României, prim-ministrului, ministrului educației și întregului aparat executiv de reprezentații asociațiilor de elevi și studenți din țară de cei peste 88% dintre părinți care vor ca tinerii lor sa învețe din bănci. Amintim aici și cele peste 150 de memorii transmise DOAR ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, majoritatea semnate de părinți. În acestea, românii au scris negru pe alb că doresc învățământ tradițional pentru copiii României, fiind în asentiment cu sute de mii de alți români.

Cererea lor trebuie auzită și respectată! În acest sens, deputatul PSD Natalia-Elena Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților a transmis în această dimineață Președintelui României și oficialilor guvernamentali scrisoarea deschisă anexată.

Andrea Schmidt