UE are în vedere norme drastice privind permisele de conducere: Limită de viteză de 90 km/h pentru începători și limite de vârstă

Șeful Comisiei pentru transporturi a UE dorește o limită de viteză de 90 km/h și interzicerea șofatului pe timp de noapte pentru începători. Posesorii de permise de conducere mai vechi ar trebui să susțină un examen la intervale din ce în ce mai scurte. O limită generală de viteză ar trebui să se aplice mașinilor grele. Șoferii de mașini ar trebui să suporte costuri suplimentare considerabile.

Karima Delli (Grupul Verzilor/ALE) este șefa Comisiei pentru transporturi a UE. Politicianul francez în vârstă de 44 de ani, membru al Grupului Verzilor, a făcut acum propuneri pentru o reformă a permisului de conducere la nivelul UE, bazată pe propunerile din martie 2023, dar care să meargă mult mai departe. Mai presus de toate, aceste propuneri depășesc cu mult normele privind permisele de conducere auto în vigoare în prezent în Germania.

O privire de ansamblu.

1. Conducători auto începători

Șoferilor începători li se va aplica o limită de viteză de 90 km/h. În plus, șoferii începători nu vor mai avea voie să conducă pe timp de noapte sau, mai exact, se va aplica o interdicție de a conduce între miezul nopții și ora 6 dimineața pentru acest grup. În plus, șoferii începători vor trebui să susțină un al doilea test după încheierea perioadei de probă.

Problemă: Monitorizarea unei astfel de limite de viteză este greu de realizat în viața de zi cu zi și, în cel mai bun caz, este posibilă prin controale ale poliției. În plus, în zonele rurale, mașina este de neînlocuit ca mijloc de transport. Dacă tinerilor le este interzis să conducă noaptea, ei sunt de fapt închiși acasă. În plus, tinerii participanți la trafic suportă costuri suplimentare considerabile din cauza celui de-al doilea test.

2. Noi clase de greutate pentru autoturisme

Permisul de conducere trebuie să fie disponibil pentru două clase diferite de greutate a autoturismelor. Actualul permis de conducere din clasa B (vechea clasă 3) va fi valabil doar pentru autoturismele cu o greutate fără încărcătură de până la 1.800 de kilograme. Oricine dorește să conducă o mașină mai grea va trebui să susțină un examen suplimentar. Această nouă clasă de permis de conducere se va numi B+ și pentru aceasta trebuie să se aibă cel puțin 21 de ani. Înainte de aceasta, trebuie parcursă o perioadă de probă de doi ani cu permisul de conducere clasa B.

Problema: este posibil ca șoferii începători să nu poată conduce o mașină de familie probabil mai grea; acest lucru ar afecta nu numai SUV-urile, ci și microbuzele, cum ar fi răspânditul VW Bus. În plus, mașinile electrice sunt mai grele în sine, astfel încât mulți șoferi începători nu ar putea conduce o mașină electrică; multe mașini electrice depășesc cu ușurință limita de 1800 kg.

Delli propune, de asemenea, o limită de viteză la nivel european de 130 km/h pentru vehiculele de peste 1800 kg.

3. Posesorii de permise de conducere în vârstă

După împlinirea vârstei de 60 de ani, permisul de conducere ar trebui să fie valabil doar șapte ani. După aceea, va trebui să îl luați din nou. De la vârsta de 70 de ani, capacitatea de conducere trebuie verificată o dată la cinci ani, iar de la vârsta de 80 de ani, capacitatea de conducere trebuie verificată o dată la doi ani.

Problemă: aceste propuneri par a fi o discriminare pe criterii de vârstă și ignoră complet faptul că tinerii șoferi începători prezintă cel mai mare risc de accident. În plus, ele impun costuri suplimentare considerabile pentru utilizatorii mai în vârstă ai drumurilor.

4. În general, permisele de conducere ar trebui să aibă o valabilitate de numai 10 ani. După aceea, este necesar un curs de perfecționare.

Formarea conducătorilor auto ar trebui să țină mai mult seama de nevoile bicicliștilor și ale altor utilizatori ai drumurilor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu