VIDEO | Klaus Iohannis și Viktor Orban, singurii lideri europeni care nu l-au aplaudat pe Volodimir Zelenski

La Consiliul European desfășurat astăzi, 9 februarie 2023, a participat și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care, de altfel, a rostit și un discurs în fața Parlamentului Euripean, conform Playtech.

Ceea ce a atras însă ochii presei a fost momentul în care s-a făcut fotografia de grup, atunci când majoritatea liderilor europeni l-au aplaudat pe președintele ucrainean.

Camerele de filmat, precum și presa aflată la fața locului au surprins gestul făcut de Klaus Iohannis când l-a văzut pe Zelenski. Acesta era numai zâmbete și nu a aplaudat, același lucru fiind observat și la premierul maghiar, Viktor Orban, cei doi fiind, posibil, singurele excepții de la momentul apariției liderului ucrainean.

Chiar dacă nu l-a aplaudat pe Zelenski, Iohannis a ținut să precizeze, într-o postare pe Facebook, faptul că l-a asigurat pe acesta de toată susținerea României

„L-am asigurat pe Președintele Volodîmîr Zelenski, prezent astăzi la reuniunea Consiliului European, de toată susținerea noastră.

România a sprijinit puternic Ucraina începând din prima zi a războiului declanșat de Rusia și va continua să ajute atât timp cât va fi nevoie. Uniunea Europeană rămâne unită și solidară cu poporul ucrainean!“, a scris Iohannis pe Facebook.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu