Milioane de cetateni din Germania primesc despăgubiri de până la 3.000 de euro pentru durere și suferință

6 milioane de cetatenii ar putea avea dreptul la despăgubiri de până la 3.000 de euro de la Facebook. La aceasta au dreptul utilizatorii afectați de o încălcare a datelor, așa cum au decis acum diverse instanțe.

Încă din primăvara anului 2021 , a devenit publică o uriașă încălcare a datelor Facebook, în care au fost furate peste jumătate de miliard de seturi de date care conțineau informații personale. Printre acestea s-au numărat multe numere de telefon mobil, care, printre altele, au dus la mai multe valuri de apeluri spam și SMS-uri. 

Aproximativ 6 milioane de utilizatori din Germania sunt afectați .Chiar și atunci, s-a zvonit că cei afectați ar putea avea dreptul la despăgubiri conform Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR) .Acum există primele hotărâri judecătorești care confirmă acest lucru. Experții juridici de la Stiftung Warentest au pregătit chiar și un exemplu de scrisoare pe care o puteți folosi pentru a solicita daune de la compania-mamă Facebook Meta.

Este posibil să fi observat deja dacă ați fost afectat de încălcarea datelor de la o creștere a apelurilor spam și a SMS-urilor în ultimii ani. O verificare cu aplicația web Have I Been Pwned oferă claritate .Introduceți numărul dvs. de telefon mobil în format internațional, adică „+49” mai întâi pentru numerele germane, apoi omiteți „0” din numărul dvs. de telefon mobil și introduceți restul fără spații sau alte caractere. După aceea, faceți clic pe „pwned?”.Dacă apare un mesaj roșu „Oh no – pwned”, atunci numărul dvs. face parte dintr-o înregistrare de date furată. Dacă derulați puțin în jos, veți vedea și contextul în care apare numărul. De obicei este vorba de Facebook din aprilie 2021.

Am fost Pwned? Verificați parolele piratate

Dacă companiile piratate anunță ce informații au fost furate, „Have I Been Pwned” le colectează și le adaugă la baza de date. Utilizatorii își pot introduce apoi adresa de e-mail sau numărul de telefon în bara de căutare și pot afla dacă contul lor este afectat.Baza de date conține în prezent 520 de site-uri web cu peste 11 miliarde de conturi, inclusiv Adobe, Facebook, Yahoo și Snapchat. În plus, aplicația web are o funcție de notificare care vă informează automat dacă e-mailul sau numărul dvs. de telefon a fost deturnat.

Cum funcționează Am fost Pwned?

Aplicația web „Have I Been Pwned” colectează conturi piratate dintr-o mare varietate de servicii online într-o bază de date mare, cu condiția ca hack-ul și conturile afectate să fie de cunoștință publică. Utilizatorii pot folosi instrumentul pentru a verifica dacă propriile lor date de acces au fost piratate, introducând adresa lor de e-mail în instrument pentru a o compara cu baza de date.

Ist Have I Been Pwned sicher?

Da, pe site-ul web Have I Been Pwned introduceți doar adresa dvs. de e-mail sau un număr de telefon și fără parole. Instrumentul verifică apoi dacă unul dintre conturile dvs. a fost piratat.

Ce fac dacă unul dintre conturile mele a fost spart?

În cazul în care aplicația web găsește contul dvs. piratat, „Have I Been Pwned” va indica ce serviciu este. Ar trebui să vă schimbați parola acolo cât mai curând posibil, astfel încât datele de acces furate să nu mai fie valabile.

Ce înseamnă „pwned”?

Termenul „pwned” în acest context înseamnă că unul dintre conturile dvs. a fost spart și date de acces precum adresa de e-mail, numărul de telefon și parola au fost furate. În engleză, termenul este folosit colocvial atunci când cineva a fost făcut o farsă.

Este „Have I Been Pwned” gratuit?

Da, puteți utiliza aplicația web gratuit și fără restricții.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu