Cancelarul dur vrea să blocheze declarația la summit-ul UE

Cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) amenință în „Welt” că va bloca declarația finală comună a șefilor de stat și de guvern din UE.

„Frazele goale nu vor fi suficiente”, a declarat cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) pentru „Welt” în perioada premergătoare summitului șefilor de stat și de guvern din UE. El dorește să blocheze declarația finală comună a întâlnirii dacă nu există rezoluții concrete cu privire la problemele migrației: „Avem nevoie, în sfârșit, de un angajament clar și fără ambiguități de a consolida protecția frontierelor externe și de a folosi resursele financiare adecvate din bugetul UE pentru aceasta”.

Dacă acest angajament nu este luat, Austria „nu va putea susține declarația”, a spus Nehammer. Nehammer nu este singurul care a făcut anunțul, deoarece în perioada premergătoare summitului, Austria și alte șapte țări UE au trimis o scrisoare comună cu cereri către UE. Acesta solicită măsuri precum deportări mai rapide, mai multe fonduri UE pentru protecția frontierelor externe și acorduri de repatriere cu țări terțe.

Șefii de stat și de guvern ai statelor UE vor să discute despre cum să facă față migrației nedorite la summitul special din 9 și 10 februarie. Potrivit agenției de protecție a frontierelor din UE, Frontex, au existat peste 308.000 de intrări neregulamentare în UE în 2022 – cu 68% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. „În opinia noastră, sistemul actual de azil este stricat și beneficiază în primul rând traficanții cinici care exploatează nenorocirea femeilor, bărbaților și copiilor”, se arată în scrisoarea lui Nehammer și a colegilor săi din UE.

Scrisoarea a fost trimisă președintelui Comisiei UE, Ursula von der Leyen, și președintelui Consiliului UE, Charles Michel. „Unele state membre au la fel de multe sau mai multe sosiri și cereri decât în ​​timpul crizei migrației din 2015 și 2016”, se arată în scrisoare, pe care Nehammer și șefii de guvern și prim-miniștrii Danemarcei (Mette Frederiksen), Greciei (Kyriakos Mitsotakis) Au semnat Letonia (Krisjanis Karins), Slovacia (Eduard Heger), Malta (Robert Abela), Estonia (Kaja Kallas) și Lituania (Gitanas Nauseda).

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu