Carnetele de Conducere primite in Romania nu sunt valabile in Germania.

Încă o data, dorim sa informând cetățenii romanii ce trăiesc de mai bine de 185 de zile în Germania, ca nu mai pot face #Carnetul​ de Conducere în alta Tara și nici măcar în alt județ sau regiune din Germania.

Legea Germana #FeV​ spune clar următorul lucru:
Scoală de Șofer pentru a obține #CarnetulDeConducere​ se face doar acolo unde ai domiciliul în ultimele #185​ de zile.

Chiar dacă locuiești în Frankfurt dar ai găsit o scoală de șoferi mai ieftină în Berlin, ai nevoie de o aprobare de la Biroul de emiterea carnetelor (#Führerscheinstelle​) din localitatea ta, ca ai voie sa faci carnetul în alta regiune sau localitate. Chiar și aceasta cerere trebuie bine scrisa și motivata, pentru a-ți fi aprobata.

Pentru cei ce au deja Carnetul Romanesc și se muta în Germania, Carnetul este valabil pana expira și nu trebuie schimbat înainte de expirare. Atenție ca prelungirea tot în Germania trebuie făcută. Luați contact cu cei de la Führerscheinstelle cam cu o luna înainte de a expira carnetul.

Întrebare privata către @informatprotejat:
lucianZ: Buna ziua, am carnetul cl.B romanesc de 4 ani si de 2 ani sunt cu familia în Germania, Dillenburg. Acuma am primit oferta, ca dacă îmi fac CE primesc un job foarte bine plătit. Pot face clasa CE în Romania și sa conduc în Germania?

AEBS răspunde:
Pentru ca locuiți deja de mai mult de 185 de zile în Germania, școala de șofer pentru a primi clasa CE o puteți face doar în localitatea sau regiunea unde dumneavoastră locuiți. Atenție: Dillenburg este din Landul Hessen și foarte aproape de graniță cu Landul NRW. Aveți grija sa nu căutați o scoală de șoferi din Landul NRW pentru ca aveți nevoie de aprobare de la Führerscheinstelle ca sa faceți scoală în NRW.

Info Bussgeldkatalog: http://bit.ly/2NRsDSr Lincuri:

► https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/driving-licence/driving-licence-recognition-validity/index_ro.htm
► https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX:32016D1945
► https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?qid=1430377687650&uri=CELEX:32006L0126

Andrea Schmidt