Cod Rutier 2022. O nouă condiţie obligatorie pentru cei care vor să obţină permisul de conducere

Ca urmare a unor acte de corupţie din anii trecuţi, s-a propus un proiect de lege, menit să schimbe Codul Rutier. Aşa se face că, de la 1 ianuarie 2022, Codul Rutier 2022 a suferit modificări ample.

Prima zi a noului an a adus şi noi modificări din punct de vedere legislativ. Noile prevederi din Codul Rutier 2022 ce au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2022, aduc interdicţia de obţinere a unui permis de conducere pentru cei care nu au terminate cel puţin 10 clase.

Majoritatea au legătură cu modul în care se vor putea obţine permisele de conducere, începând cu acest an. Măsura restrictivă prevede că viitori candidaţi să îndeplinească o condiţie necesară şi obligatorie. Este vorba de dovada absolvirii a cel puţin 10 clase, în vederea obţinerii unui permis de conducere valid.

Amenzi mari pentru circulatul pe banda de urgenţă

Noul proiect prevede reguli noi şi pentru şoferii care sunt indisciplinaţi pe autostrăzi. Pentru cei care circulă invers pe autostradă sau cei care merg pe banda de urgenţă, amenzile ar putea ajunge până la 2.900 de lei, iar aceşti şoferi s-ar putea alege şi cu suspendarea permisului pentru 4 luni de zile, în condiţiile în care până acum măsura se aplica timp de 3 luni. Sunt vizaţi şi şoferii care nu respectă regulile de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată – amenzi de până la 2.900 de lei. 

sursa: observatornews.ro

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu