Piazolo: După vacanță, elevii la infectare !

Îngrijorarea cu privire la varianta Omikron a reaprins recent discuția despre închiderea școlilor. Ministrul Educației Piazolo confirmă acum în BR că Bavaria va începe cu cursuri față în față după sărbătorile de Crăciun.

Ministrul Educației din Bavaria, Michael Piazolo, a anunțat că școlile din Statul Liber vor începe din nou să predea față în față în săptămâna viitoare. În BR24 Rundschau el a spus: „Vrem lecții față în față, am avut lecții față în față, vom începe cu lecții față în față de săptămâna viitoare, ca și alte state federale”.

După întâlnirea Ministrilor Fedelali de vineri, nu va exista un model nou care ar trebui să fie ajustat din nou de directorii școlilor în weekend, a asigurat ministrul. El nu a exclus însă că vor exista modificări detaliate ale reglementărilor de carantină în consultare cu Ministerul Sănătății.

Piazolo: Pregătit pentru orice, ca doar nu sunt copii lui

Politicianul independent a recunoscut că nu se poate estima încă ce efecte va avea varianta Omikron a virusului corona, dar cineva este pregătit pentru toate. „Este întotdeauna important să observăm Corona și evoluțiile și mutațiile”, a subliniat ministrul.

În ceea ce privește Omikron, asociațiile de profesori, printre altele, au cerut recent să fie luată în considerare cel puțin o revenire la predarea la distanță. Piazolo a spus că nu a existat niciun număr la care incidența să trebuiască să existe din nou predarea la distanță. „Factorul decisiv” este ocuparea spitalelor, nu incidența. În interviu, Piazolo a mai asigurat că se vor depune eforturi intense pentru a ajuta copiii cu deficite de învățare din perioada învățământului la distanță.

Miniștrii Educației sfătuiesc miercuri

Luni și-au deschis din nou porțile școlile din Mecklenburg-Pomerania de Vest, Brandenburg, Berlin, Saxonia și Renania-Palatinat. La Berlin – cu excepția elevilor vaccinați – există inițial o obligație de testare zilnică. Saarland va urma marți, Hamburg miercuri și – în funcție de decizia școlilor – și Turingia. Conform planurilor actuale, cealaltă jumătate a statelor federale va relua școlile în săptămâna viitoare.

Miniștrii responsabili ai educației din statele federale vor susține o videoconferință miercuri pentru a discuta cum să procedeze. Rezultatele sunt probabil să curgă în discuțiile dintre prim-miniștrii statelor federale și cancelarul federal Olaf Scholz (SPD) vineri, acolo unde este posibil vor fi discutate măsuri suplimentare în legătură cu temutul val Omikron . În ultimele luni, miniștrii educației s-au pronunțat mereu în favoarea menținerii școlilor deschise.

Închiderea școlilor la nivel național nu este posibilă

Închiderile la nivelul întregii zone nu mai sunt posibile după modificările aduse Legii de protecție a infecțiilor de către părțile semaforului. Prin urmare, Turingia a fost nevoită să retragă planul de a începe noul an cu învățământ la distanță. Ministrul Educației, Helmut Holter (stânga), care a vrut să „trece înaintea valului”, lasă acum la latitudinea școlilor din Turingia să decidă cum vor să procedeze.

Ministrul federal al Educației Stark-Watzinger și-a reiterat poziția: „Predarea în clasă este o chestiune de șanse egale”, a scris politicianul FDP pe Twitter. “Trebuie să facem tot ce putem pentru a menține școlile deschise. Un început bun și sigur pentru toți elevii, părinții și profesorii!” Președintele Comitetului pentru Educație al Bundestagului, Kai Gehring (Verzii), a postat pe Twitter: „Cei mai mulți cursanți consideră că predarea față în față este mai ușoară decât la distanță. De aceea este important să menținem școlile deschise – cu teste, măști, vaccinări, filtre de aer”.

Predare față în față cu orice preț? Părerile diferă

Asociația profesională a medicilor pediatri a cerut școlilor să continue să funcționeze chiar și cu creșterea numărului corona . Există o serie de modalități de a evita închiderea școlilor în ciuda situației pandemice, a declarat președintele asociației Thomas Fischbach de la „Ärzte Zeitung” (online).

Prim-ministrul Renania de Nord-Westfalia, Hendrick Wüst, a declarat în revista de dimineață ARD: „Vrem ca copiii să aibă lecții atâta timp cât este justificat – dacă este posibil la prezență, dacă este posibil la cursuri”.

Asociația Germană pentru Protecția Copilului a criticat insistența strictă asupra predării la clasă. „Nu poate fi o soluție să insistăm asupra predării la clasă în toate circumstanțele”, a spus președintele Heinz Hilgers de la „Rheinische Post”.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu