Curtea Constituțională Federală – Interzis cu Burka la Volan

Karlsruhe. Curtea Constituțională Federală a precizat clar că femeile musulmane șofere trebuie să-și scoată voalele în trafic. Într-o decizie publicată de judecătorii de la Karlsruhe au respins cererea unei femei musulmane pentru un ordin interimar de suspendare a interdicției de acoperire cuprinsă în Ordonanța privind circulația rutieră. Cererea nu a fost justificată în mod adecvat, potrivit celei mai înalte instanțe germane. (AZ: 1 BvQ 6/18)

Solicitantul musulman a susținut că interdicția de acoperire a fetei le încălca libertatea de religie. Datorită credințelor sale islamice, ea poartă un văl facial, așa-numitul Nikab, de șapte ani și nu se poate lipsi de el în timp ce conduce.

Femeia depindea de permisul de conducere

Interzicerea voalării duce în cele din urmă la faptul că nu-și mai poate folosi permisul de conducere. Cu toate acestea, în calitate de mamă și femeie singură care locuiește la țară, ea depinde de mașină. În cele din urmă, nu se știe, de asemenea, că „identificarea femeilor voalate în controlul automatizat al traficului cauzează probleme”, a susținut ea.

Cu toate acestea, Curtea Constituțională Federală a respins cererea pentru o hotărâre provizorie din motive insuficiente. Femeia musulmană nu „justifica nici măcar rudimentar” măsura în care interzicerea voalării îi încălca libertatea de credință.

Scopul interdicției de acoperire este de a determina identitatea șoferilor după încălcări ale traficului și de a putea să îi trimită în judecată. În plus, interdicția de voalare ar trebui să garanteze o „vedere generală neobstrucționată”, astfel încât alți utilizatori ai drumului să fie protejați. La urma urmei, reclamanta nu a explicat în mod clar de ce se afla într-un dezavantaj grav dacă conduce o mașină fără a fi acoperită.

Andrea Schmidt