Termen limită 30 noiembrie: Cum ȘI CÂND pot schimba asigurarea auto!

Există diferite motive pentru a schimba asigurarea auto: De multe ori, reducerea costurilor sau servicii mai extinse și o gamă mai bună de servicii duc la o decizie pentru schimbare de asigurare.

Dacă vă gândiți să vă schimbați asigurarea auto, ar trebui să verificați polița de asigurarea existentă pentru contribuții, servicii și alte măsuri care sunt importante pentru dvs. personal. Dacă există un punct aici care ar putea fi mai bun pentru dvs., merită să-l comparați cu alți furnizori.

În plus față de un tarif mai bun, alte motive pot fi, de asemenea, decisive pentru o schimbare de asigurare a autovehiculelor. Acestea includ, de exemplu:

  1. Prețul asigurări
  2. Beneficiile asigurate
  3. Schimbarea asigurării la schimbarea vehiculului
  4. Schimbarea asigurării când se plătește o fapta

Care este termenul Limita pentru a anula Contractul de Asigurare?

De obicei asigurarea auto poate fi anulată la sfârșitul anului de asigurare, cu o notificare prealabilă de o lună. Dacă nu este anulat, contractul se prelungește automat pentru încă un an. În cazul asigurărilor auto, anul de asigurare pentru majoritatea contractelor se desfășoară până pe 31 decembrie – noul an de asigurare începe pe 1 ianuarie. Chiar dacă contractul a fost încheiat în jurul datei de 1 august, inițial este valabil doar până la 31 decembrie același an și apoi este prelungit cu un an întreg. Data limită pentru rezilierea contractului este 30 noiembrie.

Vă rugăm să rețineți: unele companii de asigurări oferă contracte cu o durată mai mică de un an. În cazul unor astfel de contracte, termenul este de douăsprezece luni, indiferent de anul calendaristic, de exemplu de la 1 august până la 31 iulie a anului următor. Rezilierea ar trebui să fie dată până pe 30 iunie. Dezavantajul contractelor de mai puțin de un an: Deoarece asigurații nu pot anula la sfârșitul anului, nu pot beneficia de războiul de prețuri dintre companiile de asigurări. Deoarece în principalul sezon de schimbare din noiembrie, companiile de asigurări promovează adesea clienți noi cu oferte tarifare deosebit de mici.

In Germania Tot A Patra Amendă De Circulație Este Incorectă!

Cum pot depune cererea de Anulare a Contractului de Asigurare

Anularea asigurări este posibila in 2 variante.

  1. Scrisoare Recomandata
  2. E-Mail
Kfz Versicherung Leaderboard

Încetarea în scris (scrisoare)
Dacă doriți să fiți sigur, puteți trimite anularea ca scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Dacă există discrepanțe, este ușor să demonstrați că scrisoarea a ajuns la compania de asigurări. Ștampila poștală nu contează pentru reziliere. Este important ca scrisoarea să fie disponibilă asigurătorului până cel târziu la termen. Deci, ar trebui să aveți grijă de reziliere în timp util. Recomandarea noastră: Trimiteți scrisoarea cu cel puțin sapte (7) zile lucrătoare înainte de termen. De asemenea, este mai bine să solicitați confirmarea rezilierii prin scrisoare la terminare. Deci, în caz de îndoială, aveți ceva la îndemână.

Anularea asigurării auto prin e-mail:
În trecut, contractele de asigurare trebuiau de obicei reziliate prin semnarea unei scrisori. Acest lucru nu se mai aplică contractelor încheiate de la 1 octombrie 2016 – ele pot fi, în principiu, reziliate și prin e-mail. Când anulați prin e-mail, există câteva lucruri de luat în considerare: Mai presus de toate, expeditorul trebuie să fie identificabil pentru companie – acesta este cazul, de exemplu, dacă adresa de e-mail a fost deja salvată la asigurator. Adresa de e-mail, numărul de telefon, numărul clientului sau numărul poliței de asigurare ar trebui, de asemenea, să fie datate în e-mail. Un dezavantaj al anulării prin e-mail este că accesul la e-mail este dificil de dovedit în cazul unei dispute. Salvați e-mailul în căsuța de ieșire și imprimați-l. Mentionati in e-mail („Vă rugăm să confirmați primirea anulării și a datei de anulare în termen de 14 zile.”)

Scrisoare de reziliere: Ce trebuie să conțină
• Adresa expeditorului
• Adresa companiei de asigurări
• Data
• Numărul poliței de asigurare
• Numărul de înmatriculare al vehiculului în cauză
• Specificați motivul rezilierii – de exemplu „rezilierea în timp util la sfârșitul anului de asigurare”, „drept special de reziliere din cauza majorării primei” sau „drept special de reziliere din cauza daunelor”
• În cazul anulării în scris: semnătură
• Dacă anulați prin e-mail (dacă este posibil): subiectul ar trebui să citească „Anularea asigurării autovehiculului”

Unde găsesc un model de “Cerere de anulare/reziliere a Asigurări”

Aici poți descarca un model in limba Germana-Romana >>>descarca<<<

193 / 5000

Drept special de reziliere pentru asigurarea autovehiculelor

În plus față de încetarea regulată la sfârșitul anului de asigurare, există diverse ocazii care sunt asociate cu un drept special de reziliere:

Creșterea primei: dacă primele pentru asigurarea auto cresc, aveți dreptul de a anula – chiar dacă perioada de preaviz obișnuită a expirat deja. Contribuțiile cresc adesea, de exemplu, deoarece tipul vehiculului a intrat într-o clasă de tip diferită din cauza statisticilor de avarie sau a fost modificată clasificarea riscurilor din zona de înmatriculare (cuvânt cheie clasă regională). În orice caz, compania de asigurări trebuie să vă informeze în scris cu privire la creșterea primelor. Acest lucru se face cu factura anuală de contribuție. Este esențial să aruncăm o privire mai atentă aici, pentru că uneori poate exista și o creștere ascunsă a primelor: primele au fost majorate, dar linia de jos este că plătiți mai puțin decât în ​​anul precedent, deoarece bonusul fără cereri de despăgubire a crescut, de asemenea. . În acest caz, aveți în continuare dreptul la rezilierea extraordinară a contractului. Perioada de notificare pentru reziliere este de patru săptămâni de la primirea notificării.

După o reclamație: după fiecare reclamație pe care o raportați companiei de asigurări, aveți dreptul de a anula și de a schimba asigurarea. Indiferent dacă asigurarea plătește sau nu daunele. Cu toate acestea, puteți anula numai după ce compania de asigurări a recunoscut sau a respins răspunderea de a furniza beneficii sau atunci când negocierile privind beneficiile au fost încheiate. De atunci ai la dispoziție o lună pentru a rezilia contractul.

• Încetarea la schimbarea vehiculelor
Dacă o mașină este radiată sau vândută, nu este necesar să anulați. Când vă radiați, asigurarea pentru autovehicule intră într-o fază de odihnă necontributivă, după 18 luni, contractul este reziliat automat. Dacă mașina este vândută, asigurarea este transferată cumpărătorului atunci când este vândută. De îndată ce acesta din urmă prezintă certificatul de asigurare de la un alt asigurător la oficiul de înregistrare, vechiul contract este considerat a fi reziliat. Încă trebuie să anunțați compania dvs. de asigurări anterioară cu privire la vânzare. În sens invers: dacă cumpărați o altă mașină, nu trebuie să o asigurați cu asigurarea anterioară, ci puteți căuta un nou furnizor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu