Toate mașinile noi din UE trebuie să fie echipate cu un dispozitiv de colectare a datelor

O nouă lege impune tuturor modelelor de mașini noi vândute în Uniunea Europeană de la jumătatea anului 2022 să înregistreze date de conducere care pot fi vizualizate în cazul unui accident. Dispozitivele vor fi similare cu înregistratoarele de date de zbor utilizate atât în ​​aeronavele comerciale, cât și în cele militare.

Modelele de mașini noi, precum și toate celelalte autovehicule vândute în UE de la jumătatea anului 2022, trebuie să înregistreze date tehnice, cum ar fi direcția volanului și viteza vehiculului, pentru a putea fi utilizate în cazul unui accident.

Din 6 iulie 2022, producătorii auto vor trebui să echipeze toate modelele noi care vor fi vândute pe piața europeană cu un sistem similar cu înregistrarea datelor de zbor (FDR) utilizat în aeronave pentru a înregistra toate datele de conducere.

Potrivit unui  raport al lui Spiegel  , sistemul ar trebui să înregistreze date tehnice, astfel încât poliția să poată stabili dacă un accident a fost cauzat de o eroare de conducere. Sistemul va face posibilă identificarea tipului exact de vehicul și să ofere producătorului feedback cu privire la incidentele relevante.

Se presupune că conversațiile din vehicul nu pot fi înregistrate, așa cum este cazul în cabina unei aeronave, care pe lângă înregistrarea datelor de zbor (FDR) folosește și un înregistrator de voce (CVR). Cele două dispozitive din avioane sunt cunoscute în mod obișnuit ca cutii negre. Se pare că datele sunt și „anonimizate”, ceea ce înseamnă că nu pot fi folosite pentru identificarea proprietarului vehiculului.

Potrivit unui raport News18  , în cazul unui accident organele de drept vor avea acces la date, dar companiile de asigurări nu vor avea acces la datele înregistrate.

Noul sistem va fi introdus odată cu introducerea Sistemelor Intelligente de Asistență la Viteză (ISA), care avertizează șoferii atunci când depășesc limita de viteză. Cu toate acestea, sistemele ISA nu sunt menite să împiedice șoferul să depășească efectiv limita de viteză, conform UE. Se susține că sistemele ISA vor preveni până la 100.000 de răni și 25.000 de decese anual.

De asemenea, UE intenționează să elimine treptat vehiculele pe benzină până în 2035. Asociația producătorilor europeni de automobile s-a plâns că „interzicerea unei singure tehnologii în acest moment nu este o mișcare sensibilă”.

vezi: Regulamentul-UE 2019/2144

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu