Alimente care nu expiră. Ce produse poți să păstrezi ani întregi

Termenul de valabilitate ar trebui să fie unul dintre primele lucruri la care ne uităm când cumpărăm alimente, iar în funcție de produs poate fi foarte limitat, de numai câteva zile, sau poate ajunge chiar și la ani.

Românii tind să își facă stocuri, mulți având cămări pline cu conserve și neperisabile. Cu toate acestea de multe ori uităm că până și cele enumerate anterior expiră și ne trezim risipind mâncarea.

Totuși, există o serie de alimente care au un termen de valabilitate foarte mare, pe care le putem depozita fără griji acasă chiar cu riscul de a uita de ele. Dacă ni le amintim trei ani mai târziu nu o să fie nicio problemă.

Alimente care nu expiră

Orez – poate rezista chiar și 30 de ani cu condiția să fie păstrat în pungi sau recipiente unde nu intră deloc aer. Temperatura ideală de depozitare este de 5 grade Celsius.

Mierea – un aliment care chiar rezistă pentru totdeauna, cel mai vechi borcan cu miere având 5.500 de ani.

Sarea – sarea de himalaya este un alt aliment nemuritor, dar nu se aplică și în cazul celei iodate, din comerț, care rezistă circa 5 ani.

Paste din făină de grâu sau orez – rezistă foarte mult cu condiția să fie depozitate în pungi sigilate.

Zahăr – rezistență îndelungată cu condiția să nu fie depozitat la lumină și să stea în pungi sigilate.

Boabe de fasole – uscate, pot rezista până la 30 de ani.

Oțet – dacă este ținut într-un loc răcoros, ferit de soare, poate fi considerat de asemenea un aliment nemuritor.

Cafea instant – cu condiția să fie ținută în congelator.

Alcoolul distilat – un cadou care se poate da din generație în generație. Este totuși posibil să își piardă puțin aroma pe măsură ce trec anii.

Sos de soia – valabil doar dacă este sigilat.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu