Amenda daca încalci regulamentul de intrare in Germania!

Regulile mai stricte pentru călătorii care se întorc sunt în vigoare de la 1 august, iar acum există și un catalog de amenzi în Bavaria. Determină cât de mari ar trebui să fie amenzile pentru încălcarea obligației de testare și a carantinei de intrare. A durat câteva zile, dar Ministerul Sănătății din Bavaria a emis acum catalogul său de amenzi pentru reglementarea la nivel național a intrării în Germania. Regulamentul federal de intrare, care este în vigoare de la 1 august, enumeră doar posibilele infracțiuni administrative – valoarea amenzilor este de competența statelor federale sau a municipalităților. Mai exact în cazul bavarez: statul liber oferă cadrul, municipalitățile decid de la caz la caz. Încălcarea obligației de testare: amendă între 250 și 1.000 de euro În cazul călătorilor care se întorc și care nu pot prezenta dovada vaccinării sau a convalescenței sau a unui test corona actual la un control al poliției, valoarea amenzii ar trebui să se bazeze pe locul în care au fost anterior. 1.000 de euro ar trebui să fie datorate la întoarcerea dintr-o zonă variantă de virus, la 500 de euro după vacanță într-o zonă cu risc ridicat, toți ceilalți ar trebui să plătească de obicei 250 de euro.

Pentru cei care, după ce rămân într-o zonă cu risc ridicat sau variantă de virus , completează înregistrarea intrării digitale prea târziu, incomplet sau deloc, amenda ar trebui să fie de 1.000 de euro. Alți 1.000 de euro ar trebui să fie datorați dacă înregistrarea pentru înregistrare nu este depusă în termen de 24 de ore.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), zonele variante ale virusului sunt țări sau regiuni “cu un risc deosebit de mare de infecție datorită apariției pe scară largă a anumitor variante ale virusului Sars-CoV-2”. Clasificarea este efectuată de RKI. Institutul publică, de asemenea, lista zonelor cu risc ridicat: acestea sunt regiuni cu valori deosebit de ridicate ale incidenței coroanei.

Amenda de 2.000 de euro pentru încălcarea obligației de carantină

Există chiar și un risc de 2.000 de euro în cazul unei încălcări a „obligației de separare” care se aplică la întoarcerea dintr-o zonă cu risc ridicat sau variantă de virus. Oricine a fost într-o zonă cu risc ridicat din străinătate trebuie să fie imediat pus în carantină în Germania timp de zece zile. Pentru persoanele complet vaccinate și convalescente, această obligație de carantină s-a încheiat imediat ce încarcă dovada relevantă pe portalul de intrare, toți ceilalți se pot testa singuri după cel mult cinci zile. La întoarcerea dintr-o zonă cu variante de virus, toată lumea este obligată în prezent să facă o carantină timp de 14 zile, ceea ce nu poate fi scurtat.

Oricine este în carantină la intrare nu poate primi vizite de la persoane din altă gospodărie. O încălcare a acestei interdicții urmează a fi pedepsită cu o amendă de 600 de euro. Călătorii care se opun unui test corona („obligația de a tolera un examen medical”) se confruntă cu o amendă de 500 de euro.

Amenda poate fi, de asemenea, mai mare sau mai mică

Cuantumul exact al unei amenzi nu este stabilit de Ministerul Sănătății, ci de autoritatea administrativă a districtului responsabil. Ratele standard din catalogul amenzilor sunt destinate să servească drept orientare – ele pot, totuși, „să fie mărite sau micșorate în funcție de circumstanțele cazului individual în cadrul limitelor legale respective”, așa cum se spune. Potrivit ministerului, suma ar trebui să fie dublată în cazul unor încălcări ulterioare sau repetate și redusă la jumătate în cazul neglijenței.

„Transportatorii” ar trebui să plătească până la 10.000 de euro

Amenzile stabilite pentru „transportatori”, adică companiile aeriene, companiile de autobuze și trenuri care aduc călătorii din străinătate în Germania, sunt în unele cazuri semnificativ mai mari. Dacă nu verificați confirmarea necesară a unei înregistrări de intrare digitală sau a certificatului de testare, vaccinare sau recuperare pe un zbor sau într-o călătorie dintr-o zonă cu risc ridicat sau variante de virus, ar trebui să plătiți 7.500 sau 10.000 de euro.

Pentru zborurile din toate celelalte regiuni străine, ar trebui să fie de 5.000 de euro. Amenda ar trebui să fie la fel de mare dacă companiile transportă pasageri, chiar dacă nu pot furniza dovezile relevante.

Noul catalog bavarez de amenzi este în vigoare de miercuri. Poate fi găsit aici în Ministerialblatt .

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu