Părinții la Munca – Copii in Carantina: cine are voie să aibă grijă de copii?

Sponsored

De la începutul lunii august, noile reglementări de intrare se aplică întregii Germanii. Și asta include noile reguli de carantină. Dar cum e când copilul trebuie sa stea în carantină, dar părinții nu?

Cine poate avea grijă de copil în timp ce părinții lucrează?

Daca vi in Germania din o zona/tara ce este pusa pe lista RKI, atunci ești obligat sa intri in carantina, daca nu ești vaccinat sau daca nu ești trecut prin boala Covid.

Acest lucru se aplică și copiilor cu vârsta sub 12 ani, deoarece nu există încă recomandări de vaccinare pentru aceștia, trebuie întotdeauna  să fie în carantină timp de cinci zile după ce au venit dintr-o zonă cu incidență ridicată. Dar dacă părinții sunt vaccinați sau s-au recuperat și trebuie să lucreze?

Cine ar avea dreptul sa aibă grija de copii in perioada cat părinții sunt la munca?

In fapt, Carantina este o modalitate de a bloca întâlnirea intre persoanele venite in Germania cu alte persoane. Cu toate acestea, copiii cu vârsta sub 12 ani nu pot fi lăsați singuri timp de cinci zile în timpul zilei – așa că bunicii intervin adesea . Dar este permis acest lucru? Da! În aceste condiții, acest lucru este  permis , conform Ministerului Sănătății bavarez la cererea ANTENNE BAYERN.

O carantină poate fi întreruptă dacă există un motiv bine întemeiat pentru a face acest lucru, iar îngrijirea minorilor este una dintre ele. Cu toate acestea, contactele nu trebuie schimbate în mod constant . În cel mai bun caz, aceiași oameni ar trebui să preia îngrijirea copiilor pentru întreaga carantină.

Copiii pot merge acasă la bunica și bunicul?

Deci, bunicii au voie să meargă la copiii, dar copiii nu au voie să meargă cu bunicii !  Oricine este în carantină nu are voie să părăsească apartamentul sau casa, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului. Dar și aici se aplică: dacă nu există altă cale , departamentul responsabil de sănătate poate permite abateri pentru fiecare caz individual.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu