Bayern: din 2.Septembrie intra o noua lege a restrictiilor in vigoare

  1. Va fi emisă o nouă ordonanță bavareză privind măsurile de protecție a infecțiilor, care va intra în vigoare la 2 septembrie și se va aplica până la 1 octombrie inclusiv (vineri).

2. Incidența infecției de 7 zile, care a fost până acum criteriul dominant în combaterea pandemiilor, este înlocuită. Odată cu aceasta, nu se mai aplică toate reglementările care anterior depindeau de incidență. Numai pentru utilizarea 3G (de la o incidență de 35 ca punct de plecare), incidența de 7 zile a infecției rămâne relevantă.

A 14-a ordonanță bavareză privind măsurile de protecție a infecțiilor

  1. Incidența de 7 zile a infecției este înlocuită de un nou semafor de spital ca indicator al sarcinii asupra sistemului de sănătate.

• Nivelul galben este atins imediat ce mai mult de 1.200 de pacienți cu boală COVID-19 au trebuit să fie internați în spitale din Bavaria în ultimele 7 zile. Aceasta corespunde unei incidențe de spitalizare în toată Bavaria de 9,13 la 100.000 de locuitori. De îndată ce nivelul galben este atins, guvernul de stat decide asupra unor măsuri suplimentare, de exemplu:
(1) Ridicarea standardului măștii la FFP2.
(2) Restricții de contact.
(3) Cerința de a depune un test PCR ca dovadă a testului (cu excepția școlii).
(4) Număr maxim de persoane pentru evenimente publice și private.

• Nivelul roșu este atins imediat ce peste 600 de pacienți cu boală COVID-19 se află în unitățile de terapie intensivă bavareză (cifrele din registrul de terapie intensivă DIVI sunt decisive). De îndată ce nivelul roșu este atins, guvernul de stat va lua imediat alte măsuri în plus față de reglementările deja existente pentru nivelul galben, pentru a preveni amenințarea acută de atunci cu supraîncărcarea sistemului de sănătate.

4. Dintr-o incidență de 7 zile a infecției de peste 35 în district sau în orașul fără district, Dintr-o incidență de 7 zile a infecției de peste 35 în district sau în orașul fără district, principiul 3G se aplică peste tot: Prin urmare, numai cei care au fost vaccinați, care și-au revenit sau care sunt în prezent testați au acces personal. Acest lucru se aplică instituțiilor publice și private, evenimentelor, facilităților sportive, studiourilor de fitness, întregii culturi, teatrelor, cinematografelor, muzeelor, memorialelor, gastronomiei, cazării, universităților, spitalelor, bibliotecilor și arhivelor, ofertelor educaționale extracurriculare, cum ar fi școlile de muzică și educația adulților. , precum și facilități de agrement, inclusiv băi, băi termale, saune, telecabine și bărci de excursie, cazinouri, autocare turistice și altele asemenea. Există excepții pentru copiii care nu au început încă școala. Elevii sunt considerați testați având în vedere testele regulate la școală.

În căminele de bătrâni și de bătrâni, la târgurile comerciale și la evenimente mai mari pentru peste 1.000 de persoane, 3G se aplică indiferent de incidență, atât în ​​interior, cât și în exterior.

Sunt excluse din principiul 3G salele private, comerțul cu amănuntul, transportul public, evenimentele exclusiv în aer liber pentru până la 1.000 de persoane, serviciile bisericești și întâlnirile în sensul articolului 8 din Legea fundamentală. Reglementările speciale deja cunoscute se aplică școlilor și centrelor de zi.

Operatorul trebuie să monitorizeze respectarea regulilor 3G. Oaspeții și vizitatorii, precum și operatorii care nu aderă la ei trebuie să se aștepte la o amendă.

5. Cerința de mască FFP2 nu se aplică. Masca medicală („masca chirurgicală”) este noul standard de mască. În plus, următoarele vor fi diferențiate oriunde în viitor:
• În viitor, în general, nu va mai exista o cerință de mască în aer liber. Singurele excepții sunt zonele de intrare și întâlnire pentru evenimente mai mari (de la 1.000 de persoane).
• În schimb, o cerință generală de mască se aplică întotdeauna în încăperile închise. Acest lucru nu se aplică camerelor private, precum și spațiului din restaurant și oricărui spațiu permanent așezat sau în picioare, dacă menține în mod fiabil o distanță minimă de 1,5 m față de alte spații permanente care nu sunt ocupate de proprii membri ai gospodăriei. Ca și până acum, reglementările de sănătate și siguranță se aplică și angajaților.
• În transportul public local și în traficul pe distanțe lungi, cerința de mască (în viitoarea mască chirurgicală) se aplică fără excepție. Se aplică reglementări speciale în școli și centre de zi, precum și în case de bătrâni și bătrâni.

6. Restricțiile generale de contact nu mai sunt aplicabile

7. Limitele superioare anterioare pentru evenimente private și publice nu mai sunt aplicabile. Următoarele se aplică următoarelor evenimente (sport, cultură, congrese etc.):
• Până la 5.000 de persoane pot folosi 100% din capacitate.
• Pentru partea care depășește 5.000 de persoane, se poate utiliza 50% din capacitatea suplimentară a locației evenimentului.
• Sunt permise maximum 25.000 de persoane. Aceasta corespunde rezoluției cancelarului federal și a șefilor de guvern din statele federale din 10 august 2021.
• În acest cadru pot fi alocate și spații nelimitate.
• Dacă distanța minimă interioară nu este respectată, regulile generale se aplică totuși unei cerințe permanente de mască, care trebuie garantată de organizator. Prin urmare, va exista și o amendă pentru organizatori și participanți.
• Pentru evenimente de 1000 de persoane sau mai mult, organizatorul nu trebuie doar să dezvolte și să respecte un concept de protecție împotriva infecțiilor, ci să îl trimită în prealabil autorității administrative a districtului pentru examinare.

8. Scopul principal al școlii este predarea la clasă. Următoarele se aplică aici:

• Regulamentele privind lecțiile alternative cu o incidență de 100 sau mai multe vor fi șterse fără înlocuire.

• La începutul lecțiilor din noul an școlar 2021/2022 (14 septembrie), o măsură de protecție specială care este independentă de incidență până când se aplică o notificare ulterioară – chiar și după ce v-ați ocupat locul sau locul de muncă. Ca și până acum, măștile de pânză pot fi utilizate la nivelul școlii primare, în timp ce profesorii și elevii din clasa a 5-a trebuie să poarte o mască de față medicală.

Testele din școli vor fi extinse din nou: la nivelul școlii elementare, precum și la școlile speciale, cu accent pe dezvoltarea mentală, dezvoltarea fizică și motorie, precum și viziunea – de îndată ce au fost create premisele organizaționale – un fond de PCR test („Lollitest”), precum și un autotest efectuat de trei ori pe săptămână la școlile secundare. Asta înseamnă: Până când testele pentru lollipop nu sunt disponibile în școala primară, testele vor fi efectuate acolo de trei ori pe săptămână.

• În interesul celor mai fiabile instruiri la clasă și pentru a se asigura că copiii sunt îngrijiți în centrele de zi, ordinul de carantină pentru persoanele de contact trebuie limitat la cât mai puține cazuri. Dacă există un caz de infecție în clasă, spre deosebire de trecut, carantina nu trebuie întotdeauna setată pentru întreaga clasă, ci carantină cu un sentiment de proporție. Apoi trebuie redus la elevii care au avut un contact strâns direct și neprotejat cu elevul bolnav și, dacă testul PCR este negativ, se poate termina din nou rapid după cinci zile. Departamentul de sănătate decide de la caz la caz. Cu utilizarea corectă a dispozitivelor de purificare a aerului, nici măcar nu este nevoie să fie în carantină deloc ceilalți studenți. Testele zilnice pot fi efectuate pentru ceilalți elevi din clasă pentru o anumită perioadă de timp.

• În cele din urmă, ca parte a recomandării de vaccinare STIKO adaptată pentru copii și adolescenți, o vaccinare corona poate fi oferită și efectuată în timpul orelor de curs.

9. În plus față de operațiunile școlare, asigurarea operațiunilor regulate în instituțiile de îngrijire a copiilor are prioritate. Regulamentele privind funcționarea regulată limitată de la o incidență de 100 sunt de asemenea șterse aici fără înlocuire. Oferta de teste de două ori pe săptămână pentru copiii supravegheați este o componentă importantă în detectarea infecțiilor coronare într-un stadiu incipient. Acesta este motivul pentru care conceptul de testare încercată cu certificate de autorizare va fi, de asemenea, continuat în noul an de îngrijire pentru copii 2021/2022 până la sfârșitul anului 2021, în cooperare cu farmaciile. Și aici, în caz de infecție, carantina va avea loc numai cu un sentiment de proporție, ținând seama de interesele copiilor și ale instituțiilor de îngrijire a copiilor.

10. Reglementările generale privind 3G și masca obligatorie se aplică universităților. Aceasta înseamnă că predarea față în față va fi din nou completă posibilă pentru semestrul următor. Cu toate acestea, conform regulilor generale, este obligatorie purtarea unei măști la scaun dacă distanța de 1,5 m nu este menținută în sălile de curs. Testele vor continua să fie furnizate gratuit studenților cu legitimații de student.

11. Slujbele și adunările bisericești în interior, în conformitate cu articolul 8 GG, pot fi efectuate în viitor fără restricțiile anterioare privind numărul de persoane, dacă participă doar persoanele vaccinate, convalescente sau testate (3G). În caz contrar, restricțiile anterioare privind spațiul rămân. În viitor, cerința de mască se va baza pe noile reguli generale (acest lucru înseamnă că FFP2 nu mai este aplicabil). Interdicția de a cânta în închinare de la incidența 100 și peste, precum și interzicerea anterioară a evenimentelor religioase mari, nu mai sunt aplicabile.

12. Anterior, legătura cu corona (anterior 1 oră) nu mai este aplicabilă în gastronomie. De altfel, reglementările generale privind 3G și cerințele pentru mască se vor aplica și aici în viitor.

13. În zona de cazare, restricțiile anterioare, conform cărora camerele pot fi alocate numai în cadrul restricțiilor de contact, nu se mai aplică. În contextul 3G, este suficient aici dacă testul este prezentat la sosire ca înainte și la fiecare 72 de ore după aceea. În plus, reglementările generale se aplică, în special la cerința de mască.

14. În comerț, servicii și facilități de petrecere a timpului liber, restricțiile anterioare de metru pătrat pentru clienți sau vizitatori nu se mai aplică. Cerința de mască se bazează pe regula generală de bază.

15. La fel ca în comerțul cu amănuntul, la târgurile comerciale nu există o limită a vizitatorilor în funcție de zonă. În schimb, va fi introdusă o nouă limită zilnică de vizitatori de 50.000 de persoane. 3G se aplică întotdeauna. Cerința de mască se bazează pe regula generală de bază.

16. Festivalurile populare („festivitățile publice”) sunt interzise. Pentru evenimente alternative care rămân posibile prin excepții individuale, 3G se aplică indiferent de incidență.

17. Există planuri de redeschidere a cluburilor și discotecilor cu o marjă de siguranță în minte de la începutul lunii octombrie, în vederea revenirii călătorilor din vacanță. Accesul ar trebui să fie posibil doar pentru persoanele vaccinate și convalescente, precum și pentru cei testați cu un test PCR.

18. Regulamentul va fi fundamental simplificat și raționalizat. Prevederile speciale privind adunările în conformitate cu articolul 8 din Legea fundamentală, cazarea întreprinderii, educația extracurriculară, bibliotecile, arhivele și sistemul de examinare, care vor fi dispensabile datorită viitoarelor reglementări aplicabile în general privind 3G și cerința de mască, nu mai sunt aplicabile . Necesitatea unor concepte specifice de protecție împotriva infecțiilor în zonele în care au existat până acum, precum și interzicerea consumului de alcool în zonele de trafic public și în facilitățile sportive, vor rămâne neschimbate.

19. Ministerul de Stat al Sănătății și Îngrijirii va face acum modificările necesare legii și va ajusta catalogul de amenzi aferent.

Andrea Schmidt