Curtea de Justiție din Spania respinge 3G obligatoriu pentru restaurante și localuri de noapte

RKI a raportat luni peste 30.000 de noi infecții, incidența pe șapte zile a crescut la 386,5. Între timp, Angela Merkel cere măsuri mai dure: „Ceea ce se aplică acum nu este suficient”. 

Curtea de Justiție din Spania respinge 3G obligatoriu pentru restaurante și localuri de noapte

Potrivit rapoartelor presei, Curtea Supremă a Spaniei a respins obligația 3G pentru restaurante și localuri de noapte, în ciuda creșterii numărului corona. Guvernul regional a vrut să dispună depunerea dovezilor unei vaccinări complete, a unei boli corona supraviețuite sau a unui test negativ pentru vizitarea unor astfel de restaurante, deoarece incidența de șapte zile în regiunea de nord a Spaniei este acum de aproape 150, iar tendința este în creștere. Aceasta este cea mai mare din țară după Navarra.

Judecătorii au susținut că această măsură este disproporționată, având în vedere rata ridicată de vaccinare a aproximativ 90 la sută din toți spaniolii cu vârsta de peste doisprezece ani, a informat luni ziarul „La Vanguardia”. Instanța este cunoscută pentru poziția sa restrictivă cu privire la restricțiile corona.

Alte comunități autonome din Spania, cum ar fi Catalonia, Galicia și Insulele Baleare, cu insula de vacanță Mallorca, au introdus deja reguli 3G cu aprobarea curților lor supreme, fiecare cu un domeniu de aplicare diferit. Valencia încă așteaptă aprobarea justiției. În Spania,  situația corona este în prezent mult mai bună decât în ​​Germania, de exemplu, din cauza ratei ridicate de vaccinare. Incidența pe șapte zile la nivel național este de 66,5, cu o ușoară tendință ascendentă. Nu se discută reglementările 2G (vaccinate și recuperate) sau chiar restricțiile de ieșire.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu