Formularul PLF pentru intrare in Romania este anulat

Ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial vineri, ceea ce înseamnă că a intrat în vigoare. Astfel, la intrarea în țară, a fost eliminat formularul digital de localizare a pasagerilor.

„A fost aprobată ordonanţa care abrogă OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. Practic, Guvernul, prin abrogarea acestei ordonanţe, ţinând cont de încetarea stării de alertă instituită pe teritoriul României, respectiv încetarea aplicabilităţii măsurilor adoptate pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, a eliminat obligativitatea completării formularului digital de intrare în România cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară sau cu maxim 24 de la intrarea în ţară. Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul naţional”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. la Palatul Victoria.

Formularul digital de localizare a pasagerilor a fost eliminat la intrarea în țară. Decizia, publicată în Monitorul Oficial

Dan Cărbunaru, spunea că formularul PLF ar putea fi, însă, cerut la ieșire, în funcție de destinație.

„Trebuie să facem mențiunea că sunt încă state care au menținut această măsură. Așadar, cetățenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice, așa cum s-a întâmplat și până acum, dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular. Nu este necesar pentru intrarea în România, dar este foarte posibil în perioada următoare să existe țări care să solicite în continuare completarea acestui formular”, declara purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Starea de alertă a încetat în România pe 9 martie

După aproape doi ani, starea de alertă a încetat şi, odată cu ea, au fost ridicate toate restricţiile. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, atrage însă atenţia asupra responsabilităţii fiecăruia dintre români pentru ca pandemia să rămână sub control. În acest sens el a făcut câteva recomandări.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit, marţi, despre ridicarea stării de alertă şi recomandările specialiştilor în acest context.  Ministrul Sănătăţii a făcut câteva ”recomandări cu tărie”: 

Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile închise, în grădiniţe, şcoli şi universităţi, atât pentru personalul didactic şi nedidactic cât şi pentru elevi;Evitarea spaţiilor aglomerate, indiferent dacă sunt în interior sau exterior Spălatul mâinilor, folosirea unui antiseptic Mijloacele de transport în comun şi unităţile de interes public curăţate şi dezinfectate periodic La persoanele care au simptome, testare şi apoi prezentarea la un centru de evaluare pentru a fi evaluaţi şi a primi tratament specific antiviral 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu