Portrait of baby girl receiving vaccination.

Moderna solicită aprobarea UE pentru vaccinul pentru copiii mici

Cate stele merita presa?0 Votes

Compania americană a solicitat vineri aprobarea vaccinului său corona pentru copiii cu vârste cuprinse între șase luni și șase ani.

Compania americană Moderna a solicitat Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) aprobarea vaccinului său împotriva coronavirusului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și cinci ani. Strict vorbind, este o modificare a aprobării condiționate a pieței, așa cum a anunțat compania americană.

În UE, vaccinul Moderna Spikevax a fost până acum aprobat doar pentru copiii cu vârsta peste șase ani. În Statele Unite, compania și-a depus cererea pentru aprobarea de urgență joi.

„Credem că vaccinul nostru va putea proteja această grupă de vârstă importantă de SARS-CoV-2, care este esențială pentru continuarea luptei noastre împotriva Covid-19 și va fi binevenit în mod deosebit de părinții și îngrijitorii acestor copii”, a spus Stephane Bancel. , Chief Executive Officer la Moderna.

În primăvară, producătorul de vaccin a anunțat că vaccinul său este sigur și pentru copiii mici. Administrarea de două ori a preparatului determină niveluri robuste de anticorpi și este bine tolerată, a anunțat compania pe baza propriilor studii.

Rezultatele intermediare prezentate s-au bazat pe date de la un total de 6.700 de copii. Aceștia au primit 25 de micrograme de vaccin injectat la intervale de 28 de zile – un sfert din doza destinată adulților – sau un placebo. În ciuda dozei mai mici, răspunsul imun a fost la fel de puternic ca la adulți.

Potrivit studiului Moderna, eficacitatea vaccinului în timpul valului omicron a fost de 51 la sută pentru cei foarte tineri (6 luni până la 2 ani) și de 37 la sută pentru copiii de 2 până la 5 ani. Aceste estimări de eficacitate sunt comparabile cu eficacitatea vaccinului pentru adulți împotriva Omicron după două doze, potrivit companiei. Informația se bazează pe un comunicat de presă al companiei, studiul nefiind încă publicat.

 

Cate stele merita presa?0 Votes