NRW permite Vaccinarea a 3a (Booster) după doar patru săptămâni

Cel mai populat stat federal din Germania pornește turbo de vaccinare!

În Renania de Nord-Westfalia, cetățenii vor putea obține o vaccinare de rapel împotriva coronavirusului după patru săptămâni în centrele de vaccinare ale municipalităților și raioanelor.

Ministerul Sănătății NRW a reglementat acest lucru printr-un decret luni. „Siegener Zeitung” raportase anterior.

▶ ︎ Nici persoanele care au primit imunizarea de bază cu mai puțin de cinci luni în urmă nu trebuie respinse, conform decretului – cu condiția să se fi atins un interval minim de patru săptămâni.

▶ ︎ Intervalul de vaccinare scurtat se bazează pe recomandarea actuală a Comisiei Permanente de Vaccinare (Stiko), conform căreia o vaccinare de rapel pentru persoanele cu sistemul imunitar sever afectat și cu un răspuns imunitar sever redus preconizat poate fi administrată la patru săptămâni după al doilea vaccin. doza ca o optimizare.

O vaccinare de rapel înainte de sfârșitul celor cinci luni este practic posibilă, a clarificat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății când a fost întrebat. Cu toate acestea, intervalul minim de patru săptămâni nu este în mod expres o recomandare, ci doar o limită inferioară, a precizat ea.

De exemplu, raionul Olpe a anunțat deja posibilitatea vaccinării de rapel la patru săptămâni după o a doua vaccinare pe pagina sa de start luni. Districtul va implementa imediat noul decret de stat, se spune acolo.

Până acum, Stiko recomandă boosters după șase luni

Comisia permanentă de vaccinare a recomandat, în general, un interval de șase luni. Având în vedere răspândirea rapidă așteptată a variantei Omikron, totuși, experți precum președintele Societății Germane de Boli Infecțioase, Bernd Salzberger, au insistat recent pentru o scurtare a intervalului dintre a doua și a treia vaccinare.

O vaccinare de rapel mai rapidă ar putea influența răspândirea atât a variantei deltei, cât și a variantei omicron, „experiența din Israel arată acest lucru foarte impresionant”, a declarat sâmbătă Salzberger ziarelor grupului de media Funke.

În „Rheinische Post”, politicianul și medicul Green Health Janosch Dahmen anunțase, de asemenea, o dată anticipată pentru vaccinările de rapel.

În mod semnificativ mai mulți oameni ar putea primi acum amplificatoare
Numărul persoanelor care pot primi acum o vaccinare de rapel a crescut semnificativ în Renania de Nord-Westfalia. Până acum, unele dintre persoanele care doresc să fie vaccinate au fost respinse dacă termenul limită pentru revaccinarea recomandată nu a fost încă atins cu doar câteva zile. Asta provocase întotdeauna nemulțumire.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu