Peste 47.000 de încălcări ale vaccinării

Potrivit unui raport din presă, au existat peste 47.000 de încălcări ale vaccinărilor obligatorii în sectorul medical din Germania. Autoritățile sanitare nu vor să emită sancțiuni până la jumătatea lunii mai.

Până în prezent, peste 47.000 de încălcări ale vaccinărilor obligatorii în sectorul sănătății au fost raportate autorităților sanitare din cele mai mari 20 de orașe din Germania. Acesta a fost rezultatul unui sondaj al ziarelor rețelei editoriale Germania în rândul orașelor.

Potrivit acesteia, clinicile, casele de bătrâni și bătrâni și alte unități de asistență medicală au raportat autorităților sanitare 47.263 de încălcări. Autoritățile sanitare au spus că nu a existat niciun caz de amenzi sau interdicții de intrare.

Majoritatea lucrătorilor sanitari nevaccinati din Dresda

Orașele Berlin (6541), Munchen (5330) și Dresda (4821) au cele mai multe încălcări raportate. În raport cu numărul de locuitori, totuși, Dresda are de departe cei mai mulți lucrători sanitari nevaccinati. Sunt 867 de cazuri raportate la 100.000 de locuitori. 

„Se furnizează încă niște dovezi”, a declarat șeful departamentului de sănătate din Dresda, Frank Bauer, către RND. Cu toate acestea, autoritatea se așteptase la mai multe rapoarte. „Cifrele sunt sub rapoartele așteptate inițial”, a spus Bauer.

În consecință, a existat o creștere a ratei de vaccinare pentru personalul din instituțiile pentru vârstnici din Saxonia. Bonn urmează Dresda cu 531 și Hanovra cu 498 de cazuri raportate la 100.000 de locuitori. 

Dezacord în tratarea încălcărilor

Există un dezacord între orașe cu privire la termenele limită și consecințele: în Köln și Bochum, persoanele nevaccinate au doar două săptămâni pentru a se raporta la departamentul de sănătate și a prezenta dovada imunitații, în alte orașe patru săptămâni.

Unele orașe nu vor să aplice amenzi, ci în schimb interzic direct activități și intrare, cum ar fi Münster. Întrebat de RND, orașele Düsseldorf, Essen și Hamburg au vorbit, de asemenea, doar despre o interdicție de activitate sau de intrare și nu despre o eventuală amendă. Orașele nu vor să emită primele amenzi sau interdicții de intrare și activitate până la jumătatea lunii mai.