Raport: Pfizer ar fi finanțat afirmații false despre AstraZeneca – gigantul farmaceutic negat

Într-un documentar de la postul britanic Channel 4, sunt făcute acuzații serioase împotriva companiei farmaceutice americane Pfizer. În consecință, se spune că compania a finanțat prelegeri care leagă vaccinul de la concurentul britanic-suedez AstraZeneca cu cancerul.

Atât vaccinul Vaxzevria de la compania farmaceutică britanică-suedeza AstraZeneca, cât și vaccinul ARNm Comirnaty de la BioNTech / Pfizer sunt utilizate în întreaga lume împotriva coronavirusului SARS-CoV-2. Pentru gigantul farmaceutic american Pfizer și, de asemenea, pentru partenerul său, compania BioNTech din Mainz, 2021 a fost un an extrem de profitabil. Pfizer și-a ridicat recent prognoza de vânzări pentru anul curent pentru vaccinul corona la 36 de miliarde de dolari. Acum, grupul american se confruntă cu acuzații grave despre concurentul său AstraZeneca. Ideea este că vaccinul rivalului a fost calomniat la prelegerile științifice presupuse sponsorizate de Pfizer. 

După cum ziarul britanic Daily Mail a raportat aceste acuzații împotriva companiilor farmaceutice cu sediul în SUA într-un documentar al radiodifuzorului britanic sunt Channel 4, care urmează să fie difuzat la sfârșitul săptămânii, colectate . Se spune că Pfizer a finanțat un eveniment la care vorbitorii au susținut că vaccinul concurentului britanic-suedez a fost ineficient, ar putea chiar provoca cancer și nu este sigur pentru pacienții cu sistem imunitar slăbit. Daily Mail a raportat  că acuzațiile au fost efectuate la un seminar de instruire în Canada anul trecut.

De asemenea, ziarul britanic de afaceri City AM . relatează despre cercetările efectuate de Channel 4.  Astfel , se spune în documentar că o „dovadă” a constatat că Pfizer a finanțat o serie de prelegeri despre vaccinul său ARNm, care au fost adresate angajaților din industria sănătății din Canada. În aceste prezentări, se spune că dezavantajele tehnologiei vectoriale au fost abordate. Vaccinul AstraZeneca, care a fost dezvoltat în comun cu Universitatea Oxford, este un vaccin vector. La evenimente au apărut vorbitori care au primit sprijin financiar de la Pfizer. 

Lucrarea științifică care a dat naștere afirmațiilor despre dezavantajele vaccinurilor cu vectori se crede că a fost scrisă de un grup de autori, dintre care unul ar fi lucrat anterior la dezvoltarea vaccinului Pfizer.

Corporația americană a negat vehement că ar fi încercat să „submineze eforturile științifice ale altora”. Prezentările au fost „atribuite incorect” gigantului american de droguri și au fost de la o terță parte. Potrivit  City AM . Pfizer a declarat că „au fost puse la dispoziție fonduri unei terțe părți pentru un program educațional”, dar „nu au fost puse la dispoziție materiale de prezentare”. În plus, nicio prelegere nu a fost editată sau influențată.

Documentarul Channel 4 se va ocupa și de prețurile Pfizer. Potrivit unui expert în tehnologia ARNm, costul de fabricație a vaccinului Pfizer ar fi de doar 76 de pence pe doză. Compania americană ar percepe guvernului britanic 22 de lire sterline (25,8 euro) per doză. 

Vaccinul AstraZeneca a făcut titluri de mai multe ori în acest an pentru că este legat de cazurile post-vaccinare de tromboză venoasă cerebrală. Prin urmare, Comisia Permanentă de Vaccinare a Guvernului Federal (STIKO) recomandă vaccinul doar persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu