PEPSI dat afara din EDEKA pentru ca nu vor sa scada preturile

Edeka ia din nou măsuri în disputa cu producătorii: Deoarece gigantul american Pepsi nu vrea să îndeplinească cerințele supermarketului, lanțul a eliminat acum toate produsele companiei. Pe lângă populara cola, sunt afectate și alte 13 mărci.

Edeka continuă să fie un partener dur de negocieri. După Eckes-Granini , L’Oréal și Melitta, PepsiCo este acum următorul producător care zboară de pe rafturile lanțului de supermarketuri, cel puțin temporar. După cum relatează „Lebensmittel Zeitung” , Edeka își negociază condițiile pentru prima dată în acest an prin intermediul biroului de achiziții Everest și al alianței internaționale de dealeri Epic Partners.

Motivul pentru listare este că Pepsi nu dorește să accepte cererile făcute. Din perspectiva Edeka, profiturile industriei sunt mult prea mari. Retailerul vrea să se pună într-o poziție mai bună aici.

În unele ramuri, primele produse se epuizează deja. Este în primul rând despre mărcile de chipsuri Pepsis Lays și Doritos. Pepsi oferă un total de 14 mărci în Germania. Pe lângă cunoscuta Cola, acestea includ SchwipSchwap, Mirinda, 7up, Punica, MountainDew, Lipton și băutura energizantă Rockstar.

PepsiCo nu dorește să comenteze dezbaterile și eliminarea din listă. Cu toate acestea, se subliniază: „PepsiCo este capabil să livreze către Edeka”. Mai ales în situația actuală corona, problema disponibilității bunurilor nu este nesemnificativă. Din această cauză și din cauza creșterii costurilor de materie primă și de producție, producătorii intră foarte încrezători în negocieri de preț și cer o compensație corespunzătoare de la dealeri.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu