Acest lucru se va schimba în martie 2023 in Germania

De asemenea, în martie sunt câteva inovații care vin în calea noastră. Puteți citi exact care sunt acestea aici.

În martie 2023, unele funcții și modificări noi pentru cetățenii germani sunt aproape. Așa că sunt unele schimbări în aprovizionarea cu energie, dar și la Aldi , Amazon și Krombacher .

Modificări în luna martie: frână de preț la gaz și frână de preț la energie electrică 

Frâna de preț la gaz și căldură va începe în martie 2023 și va acoperi retroactiv lunile ianuarie și februarie . Aceasta înseamnă că retroactiv din ianuarie 2023, costul gazului va fi limitat la doisprezece cenți pe kilowatt oră timp de un an pentru 80% din consumul anual . Doar restul de 20% vor fi taxate integral. Pentru chiriași, totuși, va mai trece ceva timp până când deducerea costurilor accesorii se va schimba: totul depinde de declarația anuală a proprietarului.

De la 1 martie se va aplica și frâna la prețul energiei electrice . Este destinat să ușureze milioane de gospodării din Germania. În plus, prețul pe kilowatt oră este limitat la 40 de cenți pentru 80% din consumul anului precedent . 

Mai mulți bani pentru artiști

Ar trebui să fie mai mulți bani pentru artiști din martie încolo. Contribuția la asigurările sociale a artiștilor crește de la 4,2 la 5 la sută . Companiile care folosesc servicii artistice trebuie să raporteze acest lucru până la sfârșitul lunii și apoi să plătească o taxă mai mare. 

Acoperiș solar obligatoriu pentru clădiri comerciale și industriale noi

Acoperișurile solare vor fi obligatorii pentru clădirile comerciale și industriale noi de la 1 martie. În termeni concreti, aceasta înseamnă că sistemele cu un design adecvat pentru generarea de energie solară trebuie să fie ridicate și exploatate pe noile clădiri. Obligația se aplică și proiectelor care au fost deja planificate, pentru care cererile de construcție sau modelele de construcție sunt primite integral de autorități doar ulterior. 

Măștile și testele sunt obligatorii în martie

În martie 2023 se vor aplica alte reguli Corona. Obligația de mască și testare pentru angajații și rezidenții unităților de sănătate și îngrijire se încheie. Cu toate acestea, vizitatorilor li se cere în continuare să poarte măști. 

Vin rambursările pentru ulei de încălzire, peleți, cărbune și GPL

Oricine se încălzește cu ulei de încălzit, peleți, gaz lichid sau cărbune va fi, de asemenea, scutit de guvernul federal . Dacă ați cumpărat unul dintre combustibilii de mai sus în 2022 până la 1 decembrie și a fost de două ori mai scump decât ultima dată când l-ați cumpărat, puteți solicita rambursarea. Pentru aceasta trebuie îndeplinite următoarele criterii:

  • Ulei: de la 1,21 euro pe litru
  • Peleți: de la 0,41 euro kilogramul
  • GPL: de la 0,99 EUR pe litru
  • Cărbune: de la 0,17 euro kilogramul

De asemenea, trebuie să depuneți o cerere care să includă o declarație pe propria răspundere. Valoarea scutirii este de maximum 2.000 de euro. Sumele sub 100 de euro nu vor fi plătite și doar 80 la sută din costurile suplimentare vor fi rambursate. Cu toate acestea, nu este încă posibilă depunerea unei cereri. Potrivit Ministerului de Stat Bavarez pentru Familie, Muncă și Afaceri Sociale, „se pregătesc pași concreti de implementare la presiune ridicată”.

Reglementarea testelor Corona expiră: în curând nu mai sunt site-uri de testare PCR

În curând nu ar mai putea exista locuri de testare PCR . Ordonanța de testare Corona este valabilă doar până la 28 februarie 2023 , ceea ce înseamnă că de la 1 martie 2023 nu va mai exista aprobare pentru funcționarea centrelor de testare PCR. Dacă tot vrei să faci un test PCR, trebuie să mergi la medicul de familie sau la spital.

Schimbare în martie 2023: regulamentul ecologic al UE va fi extins

Eco- Regulamentul UE reglementează, printre altele, consumul de energie pentru afișaje electronice, cum ar fi televizoare. La 1 martie 2023, introduce o modificare și va fi extins. 

Din martie, acestea vor include și dispozitive din clasa premium , precum televizoare 8K, dar și așa-numitele televizoare OLED. Televizoarele care nu au fost introduse pe piață până la 1 martie și nu îndeplinesc cerințele pot să nu mai fie vândute în UE.

Krombacher crește prețurile – nu doar berea este afectată

De la 1 martie 2023, va avea loc o schimbare mai puțin decât plăcută pentru clienții fabricii de bere Krombacher. Krombacher crește prețurile băuturilor sale . Pe lângă bere, sunt în creștere și prețurile la băuturile nealcoolice precum Vitamalz, Orangina și gama Schweppes.

Microsoft întrerupe platforma socială pentru realitate virtuală în martie

Există și o schimbare la Microsoft . Gigantul tehnologic își închide platforma socială VR AltspaceVR . Acest lucru ar trebui să se întâmple până pe 10 martie 2023. Dacă tot doriți să faceți o copie de rezervă a datelor, ar trebui să le descărcați înainte de atunci – altfel vor fi șterse.

Schimbare în martie 2023: Aldi Süd va întrerupe broșurile

Discounterul Aldi nu va mai produce broșuri tipărite din martie. În favoarea ofertei sale digitale, evită risipa de hârtie. Aldi de sud își urmează omologul nordic, care oferă o broșură WhatsApp de ceva timp.

Amazon întrerupe serviciul inteligent

Amazon retrage serviciul „Dash Replenishment” începând cu 31 martie 2023 . Acest serviciu a comandat consumabile pentru electrocasnice inteligente, cum ar fi un aparat de cafea, atunci când boabele de cafea s-au terminat. 

„Dash Replenishment” nu poate fi înlocuită decât dacă trecerea la „Alexa Skill” a avut loc deja până pe 11 ianuarie. Oricine a ratat acest lucru sau nu are un dispozitiv Alexa va fi exclus în viitor și va trebui să-și comande din nou propriile consumabile.

Studenții pot aplica pentru o alocație de energie

Din 15 martie, studenții ar trebui să poată, în sfârșit, să aplice pentru tariful fix pentru energie . S-a decis deja în septembrie 2022 ca studenții și studenții tehnicieni să primească o alocație de energie de 200 de euro . Acum a fost dezvoltată platforma prin care se pot depune cererile. 

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu