Aldi, Lidl and Co.: Untul devine mai ieftin, dar laptele mai scump

Asociația Producătorilor Bavarezi de Lapte (VMB) a anunțat că Aldi a majorat prețul de consum al laptelui integral proaspăt de la marca proprie „Milsani” la 1,15 euro pe litru la începutul anului. Adică o creștere de preț cu 6 cenți. Prețurile laptelui UHT au fost și ele majorate cu aceeași sumă. Concurența a ajuns din urmă și cu prețurile.

După cum relatează portalul de știri „agrarheute” , acest lucru se datorează prețurilor impuse pentru „linia albă” de către fabricile de lapte pentru prima jumătate a anului. VBM vede astfel o garanție parțială pentru primăvară prin noile contacte pentru lapte de băut. „Probabil că nu va exista o scădere a prețurilor la lapte în următoarele luni”, a spus asociația.

Situația este diferită cu untul. Acest lucru a devenit mai ieftin cu puțin timp înainte de Crăciun. Untul brandului propriu „Milsani” era deja disponibil la 1,99 euro. Asta înseamnă cu 30 de cenți mai puțin pentru un pachet de 250 de grame. Discounterul a redus untul organic al mărcii proprii la 2,99 euro pe pachet.Procedura a fost surprinzătoare pentru asociația de producători, întrucât decizia de reducere a prețului nu a fost anunțată. Probabil că Aldi vrea să contracareze scăderea vânzărilor. Rămâne de văzut dacă alte lanțuri de retail 

vor urma exemplul. Cu toate acestea, experiența arată că Aldi joacă întotdeauna un rol de pionierat când vine vorba de prețuri, pe care concurența le urmărește de obicei rapid.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu