Arhiva erichmocanu.tv – CC-BY 4.0 

Avizul CEJ în favoarea obligativității amprentării digitale a cărților de identitate

Evaluarea juridică a cerinței privind amprentele digitale în cărțile de identitate variază foarte mult. Rămâne de văzut dacă CEJ va urma acest aviz.

Amprentele digitale pot fi stocate pe cărțile de identitate, potrivit unui aviz al Curții Europene de Justiție (CEJ) (PDF). Acest lucru nu încalcă dreptul la viață privată în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, a declarat joi, la Luxemburg, avocatul general Laila Medina în concluziile sale. O hotărâre în acest caz este așteptată în câteva luni. Judecătorii urmează adesea, dar nu întotdeauna, evaluarea avocatului general.

Procedura actuală are la bază o plângere depusă de asociația Digitalcourage la Tribunalul Administrativ din Wiesbaden. Reclamantul s-a opus faptului că nu i s-a eliberat o nouă carte de identitate fără amprente digitale. Instanța, într-o decizie din 13 ianuarie 2023

De aproape doi ani, toți cetățenii Republicii Federale Germania sunt obligați să își ia amprentele digitale la biroul de înregistrare a rezidenților atunci când solicită o nouă carte de identitate. Germania a pus astfel în aplicare un regulament al UE. Potrivit Ministerului Federal de Interne, amprentele digitale sunt stocate doar pe cartea de identitate în sine, dar nu și într-o bază de date centrală. Potrivit avocatului general, acest lucru este legal. Nu există o metodă la fel de potrivită care să aducă mai puțin atingere vieții private pentru a atinge obiectivul de a dovedi în mod autentic identitatea. În plus, datele biometrice sunt suficient de bine protejate împotriva utilizării abuzive, a declarat Medina.

Asociația Digitalcourage “consideră că opinia avocatului general Laila Medina cu privire la acțiunea împotriva obligativității amprentei digitale în cărțile de identitate este incompletă”, potrivit asociației. Potrivit opiniei, avocatul general nu a evaluat suficient de bine principalele puncte ale audierii. Acesta continuă: “Digitalcourage este încrezător că, în hotărârea sa, CEJ va acorda o mai mare importanță restricțiilor contestate ale drepturilor fundamentale.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu