Bonusul pentru alocații pentru copii: 300 de euro pentru fiecare copil? La ce se pot aștepta familiile anul viitor

Aflați dacă în 2024 se va plăti din nou un bonus pentru alocația pentru copii.

Suplimentul pentru copii este destinat să ofere sprijin financiar pentru familiile cu venituri mici. Această plată suplimentară este menită să asigure acoperirea nevoilor fiecărui copil, fără ca familia să fie nevoită să se bazeze pe prestațiile sociale. Se poate plăti o sumă maximă de 250 de euro pe lună pentru fiecare copil. În mod normal, această plată se face pentru o perioadă de 6 luni și trebuie apoi să fie solicitată din nou. Cerințele pentru a avea dreptul la suplimentul pentru copii sunt următoarele:

  1. Copilul dumneavoastră locuiește în gospodăria dumneavoastră, are sub 25 de ani și nu este căsătorit sau într-un parteneriat civil înregistrat.
  2. Primiți alocații pentru copii (sau o prestație comparabilă) pentru copilul dumneavoastră.
  3. Venitul brut al familiei dumneavoastră este de cel puțin 900 de euro (cupluri) sau 600 de euro (familii monoparentale).
  4. Ați avea suficienți bani pentru a vă întreține familia dacă ați primi, pe lângă venitul dumneavoastră, și un supliment pentru copii și, eventual, o alocație pentru locuință.

Vă rugăm să contactați biroul local de prestații familiale pentru a solicita suplimentul pentru copii. După ce ați depus cererea, veți primi o notificare scrisă (cunoscută și sub numele de aviz) din partea biroului de prestații familiale cu privire la decizia de aprobare sau de respingere a cererii dumneavoastră. De asemenea, este posibil să depuneți cererea pentru suplimentul pentru copii direct online.

De la 1 ianuarie 2025, alocația pentru copii va fi înlocuită cu o protecție de bază pentru copii. Această nouă prestație constă într-o sumă de bază și o sumă suplimentară, care este similară cu suplimentul pentru copii și poate fi solicitată de familiile cu venituri mici. Puteți afla mai multe informații despre alocația de bază pentru copii pe următorul site:

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu