Cine primește câți bani de la stat

Guvernul federal a decis cu privire la o întreagă gamă de ajutor, inclusiv pentru clienții de gaze și electricitate, familii, beneficiari ai ajutorului, angajați și studenți. Iată o prezentare generală a reliefului planificat:

Frână de preț gaz și electricitate

Frâna de preț a gazelor și energiei electrice ar trebui să intre  în vigoare din martie și este planificată și o reducere retrospectivă din ianuarie.

Pentru a pune capăt abuzului, conform proiectelor, creșterile de preț ar trebui interzise pe tot parcursul anului 2023 – cu excepția cazului în care furnizorii pot demonstra „că creșterea este justificată în mod obiectiv”, de exemplu din cauza „evoluțiilor de preț și costuri bazate pe piață”. Deci nu orice majorare este automat ilegală, a explicat ministerul – ci creșteri care sunt „abuzive și nejustificate”.

Contextul este că frânele de preț sunt menite doar să capteze o parte din consum. Pentru gospodăriile private, o sumă de bază de 80% din consumul anterior urmează să fie subvenționată de stat – plafonată la 12 cenți pe kilowatt oră pentru gaz și 40 cenți pentru electricitate.

La 25 de cenți pe kilowatt oră, un single economisește 520 de euro pe an, potrivit portalului de comparații Verivox . O gospodărie de două persoane economisește atunci 1.248 de euro pe an și o familie cu un copil chiar și 1.872 de euro. O familie într-o casă terasată cu doi copii economisește 2080 de euro pe an.

În plus, prețurile de piață actuale, ridicate, continuă să se aplice. Prin urmare, „margerea de libertate comportamentală din partea furnizorului” ar trebui limitată, așa cum se precizează în proiecte. Cu alte cuvinte: că furnizorii cresc mai mult prețurile pentru că statul îi împinge oricum în jos. Clienții ar simți acest lucru în partea consumabilă „nefrânată”.

Alocație și alocație pentru copii

Familiile sunt adesea afectate în mod deosebit de inflația ridicată, așa că ar trebui să li se acorde și o ușurare suplimentară. Alocația pentru copii urmează să crească la o uniformă de 250 de euro pe lună și copilul la 1 ianuarie.

Asta înseamnă un plus de 31 de euro pentru primul și al doilea copil și un plus de 25 de euro pe lună pentru al treilea copil. Alocația fiscală pentru copii urmează să fie majorată cu 404 EUR la 6.024 EUR. Oricine primește deja alocație pentru copii nu trebuie să facă nimic. În caz contrar, alocația pentru copii trebuie solicitată la Biroul de prestații familiale al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă .

impozitul pe salariu și pe venit

Ministerul Federal de Finanțe vrea să scutească contribuabilii în 2023 mai mult decât era planificat anterior. Alocația de bază, adică venitul până la care nu trebuie plătit impozit, urmează să crească cu 561 de euro, până la 10.908, potrivit luni surse din Ministerul Federal de Finanțe. Ministerul de Finanțe merge astfel cu un pas mai departe decât era planificat inițial.

La mijlocul lunii septembrie, cabinetul a decis să majoreze alocația de bază la 10.632 EUR – noua valoare este prin urmare cu 276 EUR mai mare. În 2024, alocația scutită de taxe pentru aproximativ 48 de milioane de contribuabili va crește din nou.

Contextul scutirii fiscale este rata ridicată a inflației. Ratele mai mari ale inflației reduc puterea de cumpărare a consumatorilor, deoarece își permit mai puțin pentru un euro. De asemenea, duc la așa-numita progresie rece. Acesta este un fel de creștere târâtoare a impozitelor: oamenii continuă să plătească taxe mari chiar dacă puterea de cumpărare scade din cauza inflației.

beneficiul locativ
Mai multe gospodării vor fi scutite din ianuarie cu o subvenție de stat pentru chirie: la cele 600.000 de gospodării care beneficiază de locuințe vor fi adăugate până la 1,4 milioane de gospodării. De asemenea, alocația pentru locuință urmează să fie majorată în medie cu 190 de euro pe lună. Aceasta înseamnă că gospodăriile eligibile primesc în medie aproximativ 370 de euro pe lună.

Gospodăriile care nu primesc prestații sociale, dar au încă puțini bani pot aplica pentru ajutor pentru locuință. Potrivit statelor federale, plata ajutorului pentru locuințe ar putea fi amânată.

O purtătoare de cuvânt a ministrului federal al construcțiilor, Klara Geywitz (SPD), a explicat că așa-numita Lege pentru beneficii pentru locuințe Plus prevede posibilitatea unor plăți provizorii, printre altele. În plus, perioada de aprobare poate fi prelungită la 24 de luni dacă circumstanțele rămân aceleași.

bilet de 49 euro
În 2023, ar trebui să se poată călători cu transportul public în toată Germania pentru 49 de euro pe lună. Încă nu este clar când va începe succesorul biletului de 9 euro. Inițial, trebuia să înceapă la începutul anului 2023. Acum martie sau aprilie 2023 sunt în discuție. O dispută între guvernele federal și statale continuă să mocnească cu privire la finanțarea biletului de 49 de euro pentru transportul local în toată Germania, statele urmărind ca dată de începere data de 1 aprilie.

Alocația cetățenilor în loc de Hartz IV
Venitul cetățenilor va înlocui vechiul sistem Hartz IV în ianuarie 2023. Plățile în garanția de bază cresc cu peste 50 de euro. Părți semnificative ale reformei nu vor intra în vigoare decât la 1 iulie. Persoanele singure vor primi 502 de euro pe viitor, pentru partenerii căsătoriți sau neconjugali aflați în concubinaj vor fi 451 de euro. Copiii cu vârsta între 14 și 17 ani primesc 420 de euro pe lună, copiii cu vârsta între 6 și 13 ani primesc 348 de euro, copiii până la 5 ani inclusiv primesc 318 de euro.

Centrele de locuri de muncă ar trebui să poată avea grijă mai bine de șomeri. Plasarea în muncă permanentă în locul unor simple locuri de muncă de ajutor ar trebui să fie mai bună decât înainte.

Tarif forfetar la energie pentru studenți
Studenții și studenții tehnicieni vor primi o sumă forfetară de 200 de euro pentru a atenua costurile majorate . Aproximativ 2,95 milioane de studenți care au fost înscriși la o universitate din Germania începând cu 1 decembrie sunt eligibili să aplice.

Guvernele federale și de stat lucrează în continuare la o platformă centrală de aplicații, iar banii sunt de așteptat să fie plătiți la începutul anului 2023.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu