Sujrsa: ziarul argesul

Copiii de la grădiniță nu vor avea colindele de Crăciun din cauza taxelor GEMA

Copiii dintr-o grădiniță din Renania de Nord-Westfalia trebuie să se lipsească de colindul lor preferat de Crăciun. Motivul este reprezentat de taxele ridicate ale GEMA.

Potrivit reportajelor RTL, spiritul Crăciunului este diminuat la o creșă din Münsterland. Acest lucru se datorează faptului că copiilor nu li se permite să interpreteze cântecul lor preferat de Crăciun “In der Weihnachtsbäckerei” în fața părinților lor la petrecerea de Crăciun.

Acest lucru se datorează taxelor percepute de Societatea pentru drepturile de interpretare muzicală și de reproducere mecanică (GEMA). Deoarece micul concert de Crăciun este considerat un spectacol public, grădinița este obligată să facă o plată.

Potrivit RTL, grădinița ar trebui să plătească aproximativ 150 de euro pentru micul concert de Crăciun pentru a se alinia la taxele GEMA.

Cu toate acestea, acest regulament se aplică în mod specific la NRW. Grădinițele din Bavaria fac obiectul unor contracte forfetare pentru astfel de prestații și, prin urmare, sunt scutite de aceste taxe.

Politicienii nu văd necesitatea de a lua măsuri din cauza taxelor GEMA
În pofida dilemei, Ministerul Afacerilor Familiei din Renania de Nord-Westfalia nu vede în prezent necesitatea unor schimbări, potrivit RTL. Potrivit ministerului, “a cânta și a face muzică în cadrul instituției, de exemplu cu ajutorul unui număr de cărți de muzică existente, este în general gratuit”.

Acest lucru înseamnă că copiii pot cânta în continuare colinde de Crăciun în centrul de îngrijire de zi. Cu toate acestea, ei nu au voie să facă acest lucru în cadrul unui spectacol public în fața părinților lor.

erichmocanu

a început munca de jurnalist după ce a observat ca abuzul asupra cetățeanului si sclavia este peste tot. Erich Mocanu este unul din fondatorii organizației AEBS.org, organizație germana-romana ce se ocupa de apărarea drepturilor omului si combaterea acestor fapte. emTV si-a propus sa facă public toate aceste fapte, pentru a arata ca realitatea este cu totul alta si nu așa cum ne mint politicienii. Hai si pe: https://facebook.com/erichmocanu Whatsapp: https://chat.whatsapp.com/JhBQgMpmb836KaKOpstNuM Twitch: https://twitch.com/erichoficial TikTok: https://tiktok.com/@erichmocanu